Polakker: Sig ja til EU-krav og afslut konflikten

EU-krav corona-nedlukninger
EU-krav: Polakkerne hører til blandt de mest EU-glade borgere i unionen. 41 procent af dem vil have at den polske regering retter ind efter EU’s krav. 23 procent mener det stik modsatte. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polakkerne synes at Polen skal rette ind efter EU-krav og afslutte den langvarige konflikt med Bruxelles.


EU-krav til Polen: Den polske regerings konfrontationskurs mod EU, støttes ikke af polakkerne. Heller ikke blandt regeringspartiets egne vælgere. Det viser en IBRiS-undersøgelse, der er præsenteret af dagbladet Rzeczpospolita.

LEDER: Meningsløst korstog i EU med blind makker

Sig ja til EU-krav

41 pct af de adspurgte mener, at det er nødvendigt at “afslutte tvisten og acceptere de betingelser, som EU har stillet” så hurtigt som muligt. Det er typiske borgere i mellemstore og store polske byer.

Vi skal finde kompromis

32 procent mener, at man skal “søge et kompromis og kun give efter på nogle områder”.

Vi står fast

23 procent af polakkerne mener at Polen skal “forsvare sin position, selv om det koster indefrysning af EU-midler”. Det er især mænd i alderen 60 – 69 år, der ikke vil give efter.

Polakkerne hører til blandt de absolut største tilhænger af EU blandt unionens medlemmer. Imens holder den polske Kaczynski-regering fast i en uforsonlig konflikt med Bruxelles. Statsministeren har sagt, at han vil starte en Tredje Verdenskrig hvis Polen afpresses af EU.

LINK: Europa-Parlamentet og EU-krav

Mere om polsk politik på dansk? Støt polennu.dk! Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00