Polakker spurgt om hvem de fortrækker som statsminister

Hvem foretrækker polakkerne som statsminister efter valget. Den siddende Mateusz Morawiecki eller Donald Tusk. Arkivfoto.

WARSZAWA: I en ny måling er polakkerne blevet spurgt om, hvem de helst vil have som statsminister – Donald Tusk eller Mateusz Morawiecki.


I en ny måling er polakkerne blevet spurgt om hvem de foretrækker som statsminister efter efterårets valg, der skal finde sted senest den 5. november.

(Fortsættes under)

Seneste måling: Regeringspartiet overhalet af oppositionen

LINK: Seneste måling: Regeringspartiet overhalet af oppositionen

Tusk eller Morawiecki

De adspurgte kunne vælge mellem den nuværende statsminister Mateusz Morawiecki (Lov og Retfærdighedspartiet PiS) og formanden for det største oppositionsparti, Borgernes Platform (PO), Donald Tusk.

Donald Tusk – 39,4 procent

Mateusz Morawiecki – 27,2 procent

33,4 procent af polakkerne siger at de er lige gode/dårlige.

Statsminister mod tidligere statsminister

I slutningen af ​​april sagde Tusk i en tale:

– Mateusz Morawiecki foregiver at være statsminister, men det er jo et fiktivt job, sagde Donald Tusk, med henvisning til at det er partiformand Jaroslaw Kaczynski der tager alle beslutningerne.

Den gang svarede den siddende regeringschef:

– Når det går dårligt for oppositionens kampagne, så begynder hadet at komme ind i polsk politik ved at lave vittigheder om min familie og mig, svarede Mateusz Morawiecki den gang.

Det er det uafhængige medie Rzeczpospolita, der har fået SW Research til at lave undersøgelsen. Den er gennemført den 6. og 7. juni.

Polens statsminister – uanset hvem: Så har vi ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt.

Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk. Du kan støtte os med et engangsbidrag på DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.