Polen: FN bør øge indsatsen mod hacker-angreb

Polens FN-ambassadør vil have det internationale samfund til at arbejde mere sammen mod russiske hacker-angreb. USA bakker Polen op i spørgsmålet. Foto: Polen FN-delegation.

NEW YORK: Polen vil have FN til at øge indsatsen mod hacker-angreb fra Rusland. Polakkerne har været hårdt ramt de seneste måneder.

LÆS  Auschwitz-Birkenau befriet for 78 år siden i dag

Polens FN-ambassadør har opfordret det internationale samfund til at øge indsatsen mod hacker-angreb. Polen har været udsat for en stribe af russiske hacker-angreb de seneste måneder.

På et uformelt møde i FN’s Sikkerhedsråd torsdag sagde den polske FN-ambassadør Krzysztof Szczerski til det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP:

– I de seneste måneder har Polen været mål for kraftige hacker-angreb, hovedsageligt fra den anden side af vores østlige grænse, sagde FN-ambassadøren.

– Hacker-angreb på kritisk infrastruktur har høje sociale og økonomiske omkostninger.

– Angrebene på Ukraine og Albanien er nogle af de seneste eksempler, sagde han til FN’s Sikkerhedsråds møde, som USA var værter for torsdag.

– Vi er nødt til at øge indsatsen mod hacker-angreb, sagde Szczerski.

(Artiklen fortsættes under)

USA: Hacker-angreb kan give store skader

Den amerikanske FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield er enig med sin polske kollega.

– FN i almindelighed, og Sikkerhedsrådet i særdeleshed, har til opgave at opretholde international fred og sikkerhed. Ondsindede hacker-angreb kan lave store skader på kritisk infrastruktur.

– Disse angreb indgår som en del af krigsførelsen. Vi er nødt til at arbejde sammen om at stoppe dem, var beskeden fra amerikanerne.

LÆS  Auschwitz-Birkenau befriet for 78 år siden i dag

Rusland invaderede Ukraine den 24. februar sidste år, og indledte den største militære aktion i Europa siden Anden Verdenskrig.

Polske nyhedsmedier ramt af omfattende hackerangreb

LINK: Polske nyhedsmedier ramt af omfattende hacker-angreb

 

LÆS  COP 26: Polen kræver penge til nye klimamål