Polen: FN bør øge indsatsen mod hacker-angreb

Polens FN-ambassadør vil have det internationale samfund til at arbejde mere sammen mod russiske hacker-angreb. USA bakker Polen op i spørgsmålet. Foto: Polen FN-delegation.

NEW YORK: Polen vil have FN til at øge indsatsen mod hacker-angreb fra Rusland. Polakkerne har været hårdt ramt de seneste måneder.


Polens FN-ambassadør har opfordret det internationale samfund til at øge indsatsen mod hacker-angreb. Polen har været udsat for en stribe af russiske hacker-angreb de seneste måneder.

På et uformelt møde i FN’s Sikkerhedsråd torsdag sagde den polske FN-ambassadør Krzysztof Szczerski til det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP:

– I de seneste måneder har Polen været mål for kraftige hacker-angreb, hovedsageligt fra den anden side af vores østlige grænse, sagde FN-ambassadøren.

– Hacker-angreb på kritisk infrastruktur har høje sociale og økonomiske omkostninger.

– Angrebene på Ukraine og Albanien er nogle af de seneste eksempler, sagde han til FN’s Sikkerhedsråds møde, som USA var værter for torsdag.

– Vi er nødt til at øge indsatsen mod hacker-angreb, sagde Szczerski.

(Artiklen fortsættes under)

USA: Hacker-angreb kan give store skader

Den amerikanske FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield er enig med sin polske kollega.

– FN i almindelighed, og Sikkerhedsrådet i særdeleshed, har til opgave at opretholde international fred og sikkerhed. Ondsindede hacker-angreb kan lave store skader på kritisk infrastruktur.

– Disse angreb indgår som en del af krigsførelsen. Vi er nødt til at arbejde sammen om at stoppe dem, var beskeden fra amerikanerne.

Rusland invaderede Ukraine den 24. februar sidste år, og indledte den største militære aktion i Europa siden Anden Verdenskrig.

Polske nyhedsmedier ramt af omfattende hackerangreb

LINK: Polske nyhedsmedier ramt af omfattende hacker-angreb