Polen klager til EU-domstolen over dagbøder

EU-kommissionen Polen
Der er vedholdende bekymring for udviklingen i Polen, skriver Europa-Kommissionen i den årlige rapport om retstilstanden i medlemslandene. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polen har indgivet en klage til EU-domstolen over Europa-Kommissionen på grund af dagbøder for højesterets disciplinærkammer.


Der var ikke så mange penge som ventet, da Polen seneste fik penge fra EU. Dagbøder på en million euro om dagen siden 27. oktober 2021 er blevet fratrukket.

(Artiklen fortsætter under)

EU vil straffe Polens regering med dagbøder

LINK: EU vil straffe Polens regering med dagbøder

Det har nu fået den polske regering, til at klage til EU-domstolen, skriver dagbladet Dziennik Gazeta Prawna. Den polske EU-minister Szymon Szynkowski siger, at disciplinærkammeret blev nedlagt den 1. juli 2022, og derfor er den straf, der pålægges på grundlag af den foreløbige foranstaltning, grundløs og bør straks ophæves.

Bøden på en million euro om dagen blev afgjort af EU-Domstolen den 27. oktober 2021. Baggrunden var, at Polen havde ignoreret en dom fra 16. august 2021, der netop krævede at Polen nedlagde det særlige kammer, der vil give politikerne indflydelse på domstolen. Da Polen ikke efterlevede dommen, blev dagbøderne indført med virkning fra 4. november 2021.

Alt tyder dog på, at Europa-Kommissionen ikke er tilfredse med de ændringer der er foretaget, og at dagbøderne derfor tikker videre.

 

Støt polennu.dk og få mere viden

Flere nyheder fra Polen på dansk?

Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.

 

LINK: Business Insider 27. oktober 2022