Polen og Litauen overvejer at lukke grænserne

NATO er stærkt repræsenteret på Polen og Litauen grænserne mod Belarus. Her er det i Litauen, hvor Tyskland har NATO-kommandoen. Foto: NATO.

KRYNKI: Polen og Litauen overvejer at lukke grænserne til Belarus helt, for at undgå provokationer fra russiske lejesoldater.


Polen og Litauen overvejer at lukke grænserne til Belarus/Hviderusland. Det siger Litauens viceindenrigsminister Arnoldas Abramoviczius fredag. Det er konklusionen efter et møde mellem regeringsrepræsentanter fra de to lande – torsdag – på et møde i Krynki – tæt på grænsen til Belarus.

Det er de russiske lejesoldater fra Wagner-gruppen, der har sat gang i overvejelserne. Ikke fordi man frygter en militær invasion fra dem, men derimod at de kan udløse provokationer der kan udløse fejl.

Kommet til Polen og Litauen

Abramoviczius siger, at der lige nu er cirka 1.200 mennesker russiske lejesoldater, og de er næsten alle sammen aktive på militære træningsanlæg i Osipowicze i Belarus ved den polske grænse.

I denne uge kom der endnu en deling til russiske lejesoldater fra Wagner-gruppen til Belarus lejren ved grænsen til Polen. For første gang var der også militære køretøjer med i transporten, oplyser polske sikkerhedskilder til det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP.

Polen har en grænse på 418 kilometer til Belarus, mens Litauen har en grænse til landet der er på 650 kilometer.

(Fortsættes under)

Belarus: Russiske lejesoldater fra Wagner vil til Polen

LINK: Russiske lejesoldater fra Wagner vil til Polen

Polen og Litauen spiller en vigtig rolle, og hos polennu.dk dækker vi udviklingen. Hvis du vil hjælpe os på vej, så kan du gøre det med et bidrag til polennu.dk.

Du kan gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00. På den måde er du med til at udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Du kan læse mere om støtte til polennu.dk ved at trykke her.