Polen tabte – nu er der langt til fodbold-EM 2024

EM-fodbold 2024
Den polske målmand var gået for langt ud, da Moldovas Ion Nicolaescu sendte en langskud af sted fra egen banehalvdel, der overrumplede den polske målmand. Foto: PN Grafik.

CHISINAU: Polen tabte overraskende mod Moldova i kvalifikationen til fodbold-EM 2024. Polakkerne førte efter første halvleg, men så gik det galt.

Der er blevet rigtig langt til fodbold-EM 2024 i Tyskland for det polske fodboldlandshold. Polakkerne tabte overraskende mod Moldova tirsdag aften. Internettet koger over af reaktioner over det polske landshold.

Det begyndte ellers godt for polakkerne i det tætpakkede stadion i Moldovas hovedstad.

Duoen Arkadiusz Milik og Robert Lewandowski sikrede efter en ellers skuffende første halvleg, på et mål hver, så polakkerne kunne gå til pausen med en 2 – 0 føring. Men polakkerne brændt mange oplagte chancer i første halvleg.

Langt til EM-fodbold 2024

Fra anden halvlegs begyndelse gik det galt. En polsk spiler mistede bolden, og Moldovas Ion Nicolaescu scorede sikkert. Og så gik tilskuerne amok på det beskedne stadion – for første gang i fire år. Og værterne vejrede morgenluft. Moldova var inde i kampen igen.

LINK: Se Moldovas mål her

Fra at være et hold i defensiv, blev rollerne byttet om, og det var Moldova der styrede løjerne. Det blev også til 2-2 på en skud fra Moldovas egen banehalvdel, der fangede den polske målmand, der var kommet for langt ud.

Polakkerne kunne have lukket kampen af ved et par oplagt chancer, men det var Moldova der fik scoret fem minutter før tid, til kampens resultat 3 – 2.

Som flere polske kommentatorer har sagt i aften, så gør det polske landshold tilsyneladende alt for IKKE at komme til fodbold-EM 2024 i Tyskland.