Polen vil ikke stoppe import af gas fra Rusland

Gas fra Rusland
Polens regering støtter Putins krig mod Ukraine, siger senator Marcin Boasacki. Et flertal i parlamentet vil fortsat importere gas fra Rusland, selv om samme regering kræver at EU-landene stopper deres indkøb.  Foto: TVN.

WARSZAWA: Det polske parlament har afvist at stoppe for importen af gas fra Rusland. Det sker selv om Kaczynski-regering kræver det af andre EU-lande.


Selv om Polen overfor EU-landene kræver et total stop for køb af energi i Rusland, så har det polske parlament netop besluttet at fortsætte med at købe gas i Rusland. Det er da heller ikke den polske statsminister Mateusz Morawiecki der har forsvaret beslutningen, men derimod en af hans vicestatsministre Jacek Sasin.

Det var parlamentets overhus, der havde foreslået et total stop for indkøb af russisk energi, nøjagtig som den polske regering selv har krævet det af EU-medlemslandene.

Import af gas fra Rusland

Regeringen beskyldes af oppositionen for hykleri og dobbeltmoral, og siger at Kaczynski-regeringen bruger de samme argumenter som tyskerne for at opretholde handelsforbindelserne til Putins Rusland.

– PiS (Regeringspartiet Lov og Retfærdighed) stemte igen imod sanktioner mod russisk energi. De har igen forsvaret russiske interesser, skrev flere oppositionspolitikere efter afstemningen.

Senator Marcin Bosacki, der står bag forslaget, gik endnu længere med sin kritik:

– PiS-regeringen ønsker åbenbart fortsat at sende penge til Putin og hans kriminelle hær. Det er en skandale, sagde senatoren efter parlamentets afvisning af forslaget.

Polsk “dobbelt-beslutning”

Den polske ”dobbelt-beslutning” har vakt undren, da den polske regering og præsident Andrzej Duda, har rejst rundt, og krævet at alle lande skulle stoppe med at købe energi i Rusland. Nu har Polen selv besluttet at fortsætte med indkøb af gas fra Rusland.

Statsminister vil ikke følge EU-domstolens dom

Støt polennu.dk – engangsbeløb

Du kan betale med de mest anerkendte betalingsformer, når du vælger at støtte polennu.dk. Du kan give et engangsbeløb ved at trykke på et af beløbene, der sender dig videre til vores betalingsmodul.

DKK 100,00
DKK 200,00
DKK 500,00
DKK 1.000,00
DKK 5.000,00

Støt polennu.dk – fast månedligt beløb

Du kan også vælge at støtte os løbende, så du giver et bidrag hver måned, som du på et hvilket som helst tidspunkt kan fortryde igen.

DKK 50,00 pr. måned
DKK 100,00 pr. måned
DKK 200,00 pr. måned