Polens fodbold landstræner stopper til nytår

Landstræner nytår
Czeslaw Michniewicz er fortid for det polske fodboldlandshold til nytår, har det polske fodboldforbund netop meddelt. Foto: PZPN.

WARSZAWA: Polens fodbold landstræner Czeslaw Michniewicz stopper til nytår. Det har det polske fodboldforbund PZPN netop meddelt.


Polens fodbold landstræner Czeslaw Michniewicz stopper i jobbet til nytår, har det polske fodboldforbund PZPN meddelt torsdag middag. Rygterne har svirret længe, efter kritik af hans valg under VM-slutrunden i Qatar.

Michniewicz har været træner siden 31. januar. Under hans ledelse spillede holdet 13 kampe og nåede sine mål, herunder at komme til 1/8-finalerne ved VM i Qatar. Men trods resultaterne, stopper træneren til nytår. Det vides endnu ikke, hvem der bliver ny cheftræner.

(Artiklen fortsættes under)

Ny landstræner? Lewandowski vil have spilleglæden tilbage

LÆS MERE: Lewandowski vil have spilleglæden tilbage

Næsten et år til nytår

Czeslaw Michniewicz overtog det polske landshold den 31. januar, efter at portugiseren Paulo Sousa pludselig forlod jobbet. Valget af Michniewicz var oplagt, for den erfarne træner er anerkendt som meget målrettet, men som samtidig vakte stor polemik på grund af sin uklare fortid. Han har været nævnt i forbindelse med nogle korruptionsskandaler, og for at have kontakt med en bande der fikser kampe i Polen.

Baggrunden for afbrydelsen af samarbejdet skal nok nærmere ses i forbindelse med uoverensstemmelser med holdet anfører, Robert Lewandowski om spillestil. Konflikterne her, blev tydelige efter den polske indsats ved VM i Qatar.

Polen er nummer 22 på det seneste FIFA-ranking liste, der er opgjort efter VM i Qatar. Danmark er nummer 18. Se hele listen herunder.

LINK: FIFA Verdensranglisten

Flere informationer og nyheder fra Polen på dansk? Vil du hjælpe til? Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.

 

Støt polennu.dk og få mere viden