Polens justitsminister: EU-domstolen er korrupt

EU-domstolen er korrupt
Justitsminister Zbigniew Ziobro hævder at EU-domstolen er korrupt, efter at Polen har tabt endnu en sag ved den europæiske domstol. Foto: Twitter.

WARSZAWA: Polens justitsminister mener at EU-domstolen er korrupt, og at domstolens afgørelser ikke er troværdige.


EU-domstolen meddelte mandag, at den står fast på afgørelsen om at forbyde det såkaldte disciplinærkammer i den polske højesteret. I sag der har udløst dagbøder, fordi den polske Kaczynski-regering har nægtet at følge tidligere afgørelser.

(Forsættes under)

Ny dom fra EU-domstolen: Polens ændringer er ikke nok

LINK: Ny dom fra EU-domstolen: Polens ændringer er ikke nok

EU-domstolen er korrupt

Ifølge det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP, mener den polske justitsminister Zbigniew Ziobro ikke at EU-domstolen er troværdig. Han betegner EU-domstolen som korrupt, efter at Polen endnu engang har tabt en sag ved domstolen.

(Fortsættes under)

Også den tidligere statsminister for regeringspartiet Lov og Retfærdighed (PiS), Beata Szydlo er vred over afgørelsen:

– Lovgivning er i henhold til traktaterne nationalstaternes suveræne kompetence, men EU-domstolen er ligeglad med det, og har endnu en gang afsagt en dom i en sag, som den slet ikke bør behandle, siger Beata Szydlo.

Midt i anti-demokratisk Tusk-lov

Sagen kommer på et meget uheldigt tidspunkt for den polske regering. I sidste uge underskrev præsident Andrzej Duda en ny lov med en kommission, der kan udelukke politiske modstandere fra at stille op til valget, uden rettergang. En lov der omgående fik skarpe reaktioner fra EU og USA.

Loven er trådt i kraft, og præsident Andrzej Duda forsøger nu at få parlamentet til at vedtage en ny lov, der imødeser noget af kritikken. Men det er alene op til et flertal i parlamentet at afgøre om den skal ændres. Med Dudas egen underskrift, er loven nu gældende. Og her vil justitsministeren ikke hjælpe til. Han har i stedet krævet at få et møde med EU-kommissionen om Tusk-loven, så Tusk-loven er allerede gældende og gyldig.

Tusk-loven trådt i kraft – udenrigsminister afviser kritik

LÆS MERE: Tusk-loven er trådt i kraft

 

LINK: Justitsminister: Det er en skandale og et brud på EU-traktaten (kun polsk)