Polens justitsminister går rundt med ladt pistol

Justitsminister med ladt pistol
Polens justitsminister, der er omgivet af livvagter, bærer selv pistol. Han mener han er truet, og finder det nødvendigt selv at være bevæbnet. Foto: PN Teknik.

BELCHATOW: Polens justitsminister Zbigniew Ziobro går rundt med en ladt pistol, selv om han er omgivet af livvagter døgnet rundt.


Polens kontroversielle justitsminister – og leder af koalitionspartiet Solidarna Polska – Zbigniew Ziobro, går rundt med en ladt pistol. Det har trukket overskrifter i flere polske medier, efter det i dag blev afsløret, da han besøgte en kulmine i det sydlige Polen.

(Artiklen fortsættes under)

Vågen journalist opdagede pistol

Mandag deltog justitsminister Ziobro sammen med vicejustitsminister Michał Wos og vicelandbrugsminister Janusz Kowalski i en pressekonference i Belchatow-kulminen. Her talte de om Polens energisuverænitet. Efter konferencen ville ministeren vise respekt for ofrene for en mineulykke på stedet, og da han knælede og lagde blomster ved en mindeplade kom der et vindstød mod hans jakke, og en pistol i hylster kom til syne. Det blev bemærket af en journalist fra ”Super Express”.

Ladt pistol i bæltet

Han konstaterede, at der ikke var tale om en attrap, men en rigtig Glock-pistol. Selv om pistolen kun var synlig i få sekunder, så er journalisten ikke i tvivl. Det var ikke legetøj, men et meget populært håndvåben, der bruges af politiet, og er produceret i Østrig.

Konfronteret med observationen siger justitsministeren Ziobro til “Super Express”, at han har våbentilladelse og har gennemgået skydetræning. Han fastholder, at han er i sin gode ret til at bære våben hver dag, fordi han og hans pårørende jævnligt trues på livet af kriminelle.

– Jeg har tilladelse til at bære våben, også i forbindelse med sport. I flere år er jeg gået til skydning i weekenderne. Derfor havde jeg den også med, da jeg efter weekenden vendte tilbage til Warszawa, hvor jeg normalt opbevarer mine våben, siger Ziobro.

Justitsministeren siger endvidere, at han ikke må efterlade pistolen i bilen, og derfor måtte tage den med sig.

Polakker: Justitsminister skyld i at EU tilbageholder penge

LINK: Polakker: Justitsminister skyld i at EU tilbageholder penge