Polens regering: 25 års fængsel for spionage

Spionage
Spionage skal kunne straffes med fængsel i op til 25 år – og på ubestemt tid, hvis det er for andre landes efterretningstjenester man arbejder. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens regering vil øge straffen for spionage op til 25 års fængsel og i særlige tilfælde livstid.


Polens regering vil øge straffen for spionage med op til 25 års fængsel. Det siger vicejustitsminister Marcin Warchol til det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP, søndag.

– Spionage er meget farligt for enhver stats eksistens. Lovforslaget er et svar på truslen mod os fra Rusland. Ruslands aggression mod Ukraine og den øgede trussel har gjort det nødvendigt at ændre straffeloven, siger vicejustitsministeren.

Ifølge lovforslaget vil straffen for at arbejde for en udenlandsk efterretningstjeneste stige fra mellem et og ti års fængsel, til nu henholdsvis 5 og 25 års fængsel.

Derudover vil spionage i form af videregivelse af oplysninger kunne straffes med en fængselsstraf på mellem otte år og fængsel på livstid. I dag er den maksimale straf tre års fængsel.

Andres love om spionage

Lovforslaget er baseret på de samme regler, som i Storbritannien, Estland, Frankrig, Tyskland og Sverige, sagde Warchoł til PAP.

Nu skal lovforslaget behandles i det polske parlament.

 

 

45 russiske diplomater udvist efter afsløring af spionage

Flere nyheder fra Polen på dansk?

Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.