Polske skolebørn er de bedste til at læse i EU

unge_polakker_er_aktive_på_internet_og_sociale_medier
Foråret synes at være på vej til Polen. Søndag kan temperaturerne nå 15 – 16 grader i de sydlige og vestlige dele af Polen. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.

AMSTERDAM: Polske skolebørn er de bedste til at læse i EU, viser en ny omfattende international undersøgelse.


De polske skolebørn er de bedste til at læse i EU sammen med Finland. Det viser resultatet af en ny international undersøgelse. Undersøgelsen viser også, at piger er markant bedre til at læse og forstå end drengene. Det er et globalt fænomen.

Undersøgelsen: Progress in International Reading Literacy Study (PIRLS) gennemføres hvert femte år af International Association for the Evaluation of Educational Achievement (IEA) i Holland.

De bedste til at læse i fjerde klasserne

Undersøgelsen bygger i hvert land på respons fra 4.000 elever i fjerde klasser (9 – 10 år), og fordelt på 150 til 200 skoler.

Globalt er Polen på en femte plads efter Singapore, Hong Kong, Rusland og England. Blandt EU-landene er Polen på niveau med Finland. Herefter følger Sverige, Bulgarien, Tjekkiet, Danmark, Norge og Italien. I bunden af skalaen i EU er Frankrig på en sidste plads, og lige efter i bunden følger Cypern og Belgien.

LINK: Undersøgelsen fra IEA

 

Polske skoler har droppet undervisning i religion

LINK: Polske skoler har droppet undervisning i religion

Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk. Du kan støtte os med et engangsbidrag på DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.

Støt polennu.dk og Polen i Danmark

LINK: Støt polennu.dk og få flere gratis nyheder