Præsident narret: Troede han talte med Macron

Macron
De to russiske komikere Vovan og Lexus Macron har igen narret den polske præsidenten. De har udgivet sig for at være den franske præsident Macron, og havde en syv minutter lang samtale med den polske præsident, som var sikker på at det var ”Emmanuelle” der var i den anden ende af forbindelsen. Foto: Youtube.

WARSZAWA: Polens præsident blev narret af russisk komiker, der udgav sig for at være Frankrigs præsident Macron. Hør samtalen her.


Tirsdag dukkede en ganske særlig optagelse op på internettet. Det er en samtale mellem den polske præsident Andrzej Duda og de to russiske komikere Vovan og Lexus. De udgav sig for at være den franske præsident Emmanuel Macron. Senere tirsdag bekræftede den polske præsident Andrzej Dudas stab hændelsen. Se udtalelsen nederst i artiklen. Hør samtalen herunder (engelsk):

(Artiklen fortsættes under optagelsen)

 

 

Samtalen fandt sted tirsdag i sidste uge, efter at et ukrainsk missil ved en fejl landede i Polen, og dræbte to polakker.

Ingen tvivl: Russisk missil

Andrzej Duda takker på optagelsen ”Emmanuel” for at have ringet, og informerede ham om, at der ikke var nogen tvivl om, at et missil havde forårsaget en eksplosion på polsk jord. Han sagde også, at missilet var “russisk-produceret” og var blevet affyret fra et sted i øst.., vi ved ikke af hvem, sagde den polske præsident. Duda sagde også, at både Ukraine og Rusland bruger russisk-producerede missiler.

(Artiklen fortsættes under artikel)

Polen vidste straks at et missil var på vej fra Ukraine

Duda fortalte også, at han allerede havde talt med NATO’s generalsekretær Jens Stoltenberg – og den amerikanske præsident Joe Biden, og underrettet dem om muligheden for, at Polen vil svare igen med et krav om at kræve en artikel 4 sag i henhold til NATO-traktaten.

Duda bekræftede dog, at den ukrainske præsident “Volodymyr [Zelensky] gav russerne skylden, han sagde, at de er helt sikre på, at det var et russisk missil, opsendt af russere. Han udelukkede at ukrainere kunne have gjort det.

– Emmanuel, tro mig, jeg er meget forsigtig, jeg bebrejder ikke russerne, sagde Duda. – Emmanuel, det er krig, og jeg tror, ​​at begge sider vil anklage hinanden, siger Duda på optagelsen.

I opkaldet fortalte den falske franske Emmanuel Macron til Duda, at han ikke ønskede, at hændelsen skulle forårsage en eskalering af spændingerne mellem Rusland og NATO.

– Emmanuel, tror du, at jeg vil føre krig med Rusland? spurgte Duda. Tro mig, jeg vil ikke have krig med Rusland, og tro mig, jeg er meget forsigtig. Ekstra forsigtig. Jeg taler kun om artikel 4, ikke om artikel 5, siger Duda på optagelsen.

Den falske Macron spurgte derefter, hvad Duda mener om Ruslands mulige brug af “beskidte bomber”, hvortil den polske præsident sagde, at han var mere bekymret over truslen mod atomkraftværkerne i Ukraine. Samtalen mellem den falske ”franske præsident” Emmanuel Macron og den polske præsident Andrzej Duda, varede i syv minutter.

Hændelsen bekræftes af præsidentpaladset, og her forklares afslutningen på den syv minutter lange optagelse.

– Under opkaldet indså præsident Andrzej Duda ud fra den usædvanlige måde, samtalepartneren førte samtalen på, at der kunne have været et svindelforsøg og afsluttede samtalen, hedder det i erklæring fra præsidentpaladset.

Det er anden gang, at Andrzej Duda bliver kontaktet af de to komikere, og hopper på deres spøg. Første gang var i 2020. Komikerne beskyldes for at være i ledtog med Kreml, men det afviser de.

I Polen er mange forundret over, at det overhovedet kan lade sig gøre.

Støt polennu.dk og få mere viden