Præsident udsætter lov der skal frigive EU-midler

præsident
Andrzej Duda

WARSZAWA: Polens præsident Andrzej Duda har fredag aften besluttet at sende lov der skal frigive EU-midler, videre til forfatningsdomstolen.


– Jeg har besluttet at henvise loven om højesteret til forfatningsdomstolen, sagde Polens præsident Andrzej Duda fredag.

– Jeg var og er stadig tilhænger af kompromis. Det er vigtigt for mig at vi får midlerne fra den nationale genopbygningsplan så hurtigt som muligt. Det er nødvendigt for udviklingen af ​​den polske økonomi. Derfor besluttede jeg, at jeg ikke vil nedlægge veto mod lovændringen, sagde Duda.

– Så jeg har besluttet at sende lovforslaget videre til forfatningsdomstolen. Det betyder, at loven ikke vil træde i kraft, før domstolen har afgjort om den er i overensstemmelse med forfatningen, sagde præsidenten.

(Artiklen fortsættes under)

Regeringskoalition brudt: Uro efter ny lov om højesteret

– I praksis vil det ikke forsinke betalingen af ​​midler fra EU genopretningsfonden til Polen, fordi det er nødvendigt at træffe yderligere handlinger og beslutninger, herunder nye lovinitiativer, som indgår i den aftale regeringen har indgået med Europa-Kommissionen, som alligevel tager tid, sagde præsident Duda.

Det var ventet, at præsidenten ville underskrive loven umiddelbart, men nu bliver den sendt til forfatningsdomstolen. Imens kan den polske regering få rettet op på de andre forhold, som er afgørende for at Polen kan få frigivet i mange milliarder af euro fra EU.

Dramaet om EU-milliarderne fortsætter.

 

Stor uenighed om forslag der skal frigive EU-midler

Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk.

Du kan støtte os med et engangsbidrag på DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.

LINK: Støt polennu.dk og få flere gratis nyheder