Radio4: Verden kalder Polen om Tusk-loven

donald_tusk_fn_generalforsamling
FN-generalforsamlingen har banet vejen for at optage Palæstina som medlem af FN. Et flertal med Polen og Danmark har vedtaget resolutionen, der giver Palæstina adgang til FN fra september. Arkivfoto.

KØBENHAVN: I programmet Verden Kalder på Radio4 var Polen og den nye Tusk-lov emnet. Hør en halv time med Anna Werenberg og Vibe Termansen.


Radio4 programmet Verden Kalder med Stine Kromann Dragsted som vært, havde torsdag den nye Tusk-lov i Polen til debat. I studiet var udover værten Anna Werenberg og Vibe Termansen.

HØR: Verden Kalder – Radio4 om Polen

Radio4 skriver om programmet:

Den polske regering vil være helt sikre på, at personer med tilknytning til Rusland og præsident Putin, ikke kommer til at arbejde som politiker eller myndighed i Polen. Det kommer en ny lov til at sørge for. Sådan lyder det i hvert fald fra regeringen. Helt anderledes lyder det fra landets opposition, fra EU og USA, som er bekymret for, hvad loven faktisk kan bruges til. I virkeligheden er det nemlig en måde for den polske regering at holde fast i magten med anti-demokratiske metoder, mener kritikerne. Vi undersøger, om en lov mod russiske agenter kan give dødsstødet til polsk demokrati.

Medvirkende: Anna Werenberg, Polen-kender og forsker i den kolde krig på Langelandsfortet. Vibe Termansen, Polen-kender, historiker, journalist og forfatter senest til bogen “I Skyggen af Rusland”.

HØR: Verden Kalder om Polen

Kommission kan hindre Donald Tusk i at stille op til valget

Kommission kan hindre Donald Tusk i at stille op til valget

Det polske parlament har med et snævert flertal besluttet at oprette en kommission. Den får til opgave at afsløre polakkers russiske relationer forud for valget. Kritikere hævder at det er en skræddersyet kommission, der skal slette regeringens politiske modstandere fra historien, på samme måde som Stalin gjorde, siger et parlamentsmedlem. Arkivfoto.

Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk. Du kan støtte os med et engangsbidrag på DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.