Robert Lewandowski scorer endnu et hattrick

Lewandowski Polen
Robert Lewandowski blev årets polske sportsnavn 2021, det er tredje gang han modtager titlen. PR-foto.Robert Lewandowski blev årets polske sportsnavn 2021, det er tredje gang han modtager titlen. PR-foto.

WARSZAWA: Robert Lewandowski er for tredje gang kåret som Årets Sportsnavn i Polen efter en afstemning.


Polakkerne har talt: Robert Lewandowski er årets bedste polske atlet. For 87. gang blev der gennemført afstemning blandt polske sportsfan arrangeret Przeglad Sportowys. Og for tredje gang blev det den polske landholdsanfører og angriber hos Bayern München der fik flest stemmer. Det er tredje gang at Lewandowski vinder titlen. Han vandt den også i 2015 og 2020.

Da Lewandowski i 2020 vandt titlen, så det ud til, at det var hans absolutte højdepunkt i hans karrierer. Men sådan er det ikke gået. Den 33-årige polak beviste endnu en gang, at grænserne for menneskets bedrifter er hvor vi sætter dem. I seneste sæson scorede Lewandowski flest mål i sin karriere og blandt alverdens fodboldspillere. Indtil for nylig var det kun Leo Messi og Cristiano Ronaldo, der stod for den slags rekorder, men nu er de overhalet er deres polske kollega.

Lewandowski rekorder

Lewy – som prisvinderen også kaldes – slog også tyske Gerd Müllers legendariske rekord. Lewy scorede 41 mål i Bundesliga-sæsonen, selv om han var ude i flere kampe på grund af skader. Han triumferede i klubverdensmesterskabet, blev tysk mester for niende gang og vandt Super Cup for sjette gang.

De nominerede til titlen årets sportsnavn 2021

Robert Lewandowski (fodbold)
Anita Włodarczyk (atletik)
Bartosz Zmarzlik (speedway)
Dawid Tomala (atletik)
Wojciech Nowicki (atletik)
Maria Andrejczyk (atletik)
Karol Zalewski, Natalia Kaczmarek, Justyna Święty-Ersetic, Kajetan Duszyński, Dariusz Kowaluk, Iga Baumgart-Witan, Małgorzata Hołub-Kowalik
(Blandet stafet 4×400 m – atletik)
Agnieszka Kobus-Zawojska, Marta Wieliczko, Maria Sajdak, Katarzyna Zillmann (roing)
Karolina Naja, Anna Puławska (sejlads)
Tadeusz Michalik (wrestling)

Medier: Skandale at Lewandowski ikke vandt

Støt polennu.dk – et frit dansk medie om Polen. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – På forhånd tak, du gør en forskel.