Rusland udviser 45 polske diplomater fra Moskva

Spionage
Spionage skal kunne straffes med fængsel i op til 25 år – og på ubestemt tid, hvis det er for andre landes efterretningstjenester man arbejder. Arkivfoto.

MOSKVA: Rusland har meddelt at 45 polske diplomater skal forlade landet seneste onsdag. Det kommer som reaktion på polsk udvisning af russere.


Den polske ambassadør i Rusland, Krzysztof Krajewski, har fået besked fra det russiske udenrigsministerium op, at 45 polske diplomater skal forlade Moskva seneste på onsdag. Det siger han til RMF/FM.

– Udvisningen af ​​diplomaterne er en gengældelse for handlingerne fra Polen, som den 23. mart udviste ​​en gruppe af russiske diplomater fra Polen for deres aktiviteter, der var uforenelige med deres status som diplomater, det vil sige for spionage, sagde Szymon Jasina, en talsmand for det polske udenrigsministerium i et interview med TVN24.

45 russiske diplomater udvist efter afsløring af spionage

Ruslands ambassadør i Polen, Sergej Andrejev, svarede allerede dengang igen med, at udvisningen af russerne ville få konsekvenser for polske diplomater. Fredag kom reaktionen så fra Moskva.

Siden Polen som det første land udviste russiske diplomater efter afsløringer om spionage, er flere andre landet fulgt trop. Også Danmark har nu udvist russiske diplomater for spionage.

Støt polennu.dk

Støt polennu.dk – engangsbeløb

Du kan betale med de mest anerkendte betalingsformer, når du vælger at støtte polennu.dk. Du kan give et engangsbeløb ved at trykke på et af beløbene, der sender dig videre til vores betalingsmodul.

DKK 100,00
DKK 200,00
DKK 500,00
DKK 1.000,00
DKK 5.000,00

Støt polennu.dk – fast månedligt beløb

Du kan også vælge at støtte os løbende, så du giver et bidrag hver måned, som du på et hvilket som helst tidspunkt kan fortryde igen.

DKK 50,00 pr. måned
DKK 100,00 pr. måned
DKK 200,00 pr. måned