Russisk stats-tv: 5 millioner dollars i dusør for Lech Walesa

Lech Walesa Elefantorden
Polens tidligere præsident Lech Walesa har den danske Elefantorden, ligesom han fik Nobels Fredspris i 1983. Nu har Rusland atter udlovet dusør for hans hoved. Foto: Lars Møller, polennu.dk.

MOSKVA: Russisk stats-tv har i et nyt program med Putins eksperter, udlovet en dusør på 5 millioner dollars for Nobel Fredsprismodtager Lech Walesa.


Dusør: Polens tidligere præsident og Nobel Fredsprismodtager Lech Walesa er atter faldet i unåde i Moskva. Walesa var emnet i et tv-program ’60 minutter’ på russisk stats-tv med Putins militære ekspert Igor Korotchenko. Det er et nyt propagandaprogram, som ny russisk krigslovgivning har været med til at bane vejen for.

– Fem millioner dollars for hans hoved. Han skal eftersøges. Fem millioner dollars til enhver europæer der kommer med ham, sagde Korotchenko.

Korotchenko er mest kendt for sit forslag om at Rusland skal indtage svenske Gotland, og han betegnes som en af Putins nære venner.

Lech Walesa dusør

Baggrunden for dusøren, er at Lech Walesa har sagt til franske Le Figaro, at Rusland har annekteret 60 nationer, og det ville være godt, hvis befolkningen derfor blev reduceret til 50 millioner russere. I programmet beskyldes Lech Walesa for at tilskynde til folkedrab, og til at anstifte en blodig borgerkrig.

Lech Walesa mener, at Rusland allerede burde været stoppet, da Mikhail Gorbatjov var ved magten (frem til 1991, red.)

Klar besked til Putin

– Vi skal sige det klart til Putin: Lad vær med at få os til at kæmpe med dine metoder, for så ødelægger vi dig. Hvis man vil opnå fred, skal man forholde sig anderledes til ham, og ikke bare vende den anden kind til, siger Lech Walesa.

Biden: I dag skylder vi alle stor tak til Lech Walesa