Slut med tørklæder og plastvesir fra på lørdag

Corona Polen
Corona tallene er generelt stærkt stigende i Polen, og ventes at stige yderligere. Den 15. december træder nye corona-restriktioner i kraft. Arkivfoto.

WARSZAWA: Fra lørdag er det i Polen ikke længere nok med tildækning af ansigtet, heller ikke med tørklæder og plastvesir. Kun regulære mundbind accepteres.


Polens sundhedsminister strammede onsdag eftermiddag kravene om tildækning af mund og næse. De kendte plastvesir, tørklæder og andre tildækninger, skal fra lørdag udskiftes med regulære mundbind.

Det er de voldsomt stigende smittetal der har fået ministeren til at stramme reglerne.

LÆS OGSÅ: Minister: Mundbind og skærme er uden virkning

Nye indrejseregler

Polen strammer også indrejsereglerne. Folk der kommer ind i Polen fra syd, fra grænseovergangene til Tjekkiet og Slovakiet, skal fremover i karantæne, medmindre de har en negativ test, der er højest 48 timer gammel.

Regionale begrænsninger i nordøst

Smittespredning Polen
Smittespredningen i Polen. De mørkeste områder er værst ramt. Grafik: Onet.

I det nordøstlige Polen – i det naturskønne Masurien, indføres der særlige regler, da smittespredning her er eksploderet. Hoteller, indkøbscentre, biografer, teatre, museer og svømmebassiner lukkes, og skolebørnene bliver sendt hjem til ny fjernundervisning.

Tørklæder og plastvesir

Kravet om tildækning af næse og mund i Polen har været gældende siden marts sidste år. Og i øjeblikket gælder kravet også udendørs. Fra lørdag er det dog slut med alternative tildækninger, herunder også de meget populære plastvesir.

SE OGSÅ: Dagens polske tal siden marts

Polen oplevede onsdag en markant stigning i antallet af corona-smittede. Indtil nu er 1.661.109 polakker blev smittet med covid-19, 42.808 er døde med sygdommen.

LINK TIL MYNDIGHEDERNE – FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE

Støt polennu.dk
Støt polennu.dk. Tryk på banner.

Hvis du vil støtte polennu.dk vil vi være dig meget taknemlig, og det kan betyde flere daglige nyheder fra Polen på dansk. Du kan støtte os ved at donere os et beløb. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og andre anerkendte og sikre betalingsformer. PS! Når du betaler, vil vores betalingssystem efter nye EU- regler, kræve en bekræftelse fra dig på SMS eller via NemID. Vi beklager bøvlet.