Valg 2023: Regering vil forhøje børnepenge næste år

Kaczynski Polen
Jaroslaw Kaczynski, Polen uformelle leder fortalte onsdag, at regeringen vil give gratis medicin til unge og gamle, sammen med flere børnepenge. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens regering vil give flere børnepenge og gratis medicin til unge og gamle fra 1. januar. Det sagde partiformand Jaroslaw Kaczynski onsdag.


Børnepenge bliver atter et tema i en polsk valgkamp. Ved seneste valg indførte Kaczynski-regeringen ordningen 500 plus. Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) vil forhøje det til plus 800, hvis de vinder valget. Ordningen skal virke fra 1. januar.

Enighed om børnepenge

Men der er ikke meget uenighed om spørgsmålet med oppositionen. Donald Tusk, leder af det største oppositionsparti, er klar til at indføre ordningen med det samme. Polen har en stor inflation, og den oprindelige ordning er udhulet. Han mener ikke der er grund til at vente med den beslutning til efter valget.

Gratis medicin

Da Kaczynski-regeringen dermed ikke kan distancere sig, er der nu en beslutning om gratis medicin til unge og gamle. Til alle under 18 år og til alle over 65 år, hvis Kaczynski-regeringen kan fortsætte efter valget, der senest skal finde sted 5. november.

Forhøjelse af tilskud til børn deler polakkerne

LINK: Børnepenge deler polakker