Verden hylder polsk tennisdronning efter ny sejr

Polens tennisdronning Iga Swiatek vandt WTA-turnering i overbevisende stil i Rom, og kan ikke indhentes på verdensranglisten i denne sæson. Foto: WTA.

ROM: Verdens bedste kvinde til tennis – polske Iga Swiatek – kaldes for tennisdronning af internationale medier efter ny historisk sejr.


Internationale medier skriver om polske Iga Swiatek, og kalder hende for tennisdronning, efter en ny imponerende sejr i WTA-turneringen i Rom.

I finalen mødte hun igen sin store rival, hviderusseren Aryna Sabalenka, der tabte til den målrettede og stabile polske tennisdronning, der var overbevisende med cifrene 6:2, 6:3. Hviderusseren smadrede sin ketsjer da nederlaget var en kendsgerning.

Tennisdronning efter halv anden time

– To uger efter hendes nederlag i til Iga Swiatek i Madrid, tabte Aryna Sabalenka igen til polakken i finalen i Rom efter 1 time og 29 minutters kamp, skriver L’Equipe.

– Verdens nr. 1 har fået den første Madrid-Rom-double siden Serena Williams vandt turneringerne i 2013. Hun har kun tabt fire ud af 25 kampe. Sejren i Rom er den niende finalesejr i træk. I de seneste fire udgaver af turneringen har hun vundet tre gange (2021, 2022, 2024). Hendes dominans er overvældende, skriver journalisten fra L’Equipe.

(Fortsættes under)

Polske Iga vinder sin tredje WTA-turnering i sæsonen

22-årige Iga Swiatek kan med sejren ikke indhentes i denne sæson, som nummer 1 på WTA-verdensranglisten. Se hele listen herunder.

Flere polske medier har kommenteret de franske mediers kåring af Iga Swiatek som tennisdronning, med at hun rettere bør kaldes for tennisprinsesse.

LINK: WTA Kvinder, tennis – verdensranglisten (engelsk)

Polsk tennisdronning eller ej, så har polennu.dk fravalgt at have en betalingsmur. Vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde økonomisk – det vil være en stor hjælp – f.eks. med et engangsbeløb på DKK 200,00 eller DKK 500,00. Du kan også vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905.