Folketinget sender LGBT-sag på sommerferie

LGBT-sag Polen Danmark
Et flertal i Folketinget uden om regeringen, har sendt sit forslag om at indbringe Polen for EU-domstolen, på sommerferie. Forslaget blev behandlet for lukkede døre, og udsat til efter sommerferien. Arkivfoto.

KØBENHAVN: Folketingets forslag om at rejse en LGBT-sag mod Polen ved EU-domstolen er sendt med politikerne på sommerferie.


Et flertal i Folketinget har udskudt beslutningen om at indbringe Polen for EU-domstolen på grund af de såkaldte LGBT-frie zoner. Forslaget, som er blevet 1. behandlet i Folketinget, er nu strandet i udvalgsarbejde. Lovforslaget – som hedder B266 – skulle have været behandlet på Folketingets Europaudvalgsmøde den 20. maj. Men hvad der er sket, er der modstridende oplysninger om.

LINK: Folketingets forslag B266

Lukket dagsorden

Flere medlemmer af Europa-udvalget bekræfter at sagen blev diskuteret på mødet den 20. maj, men fra at være et åbent punkt på dagsordenen, blev det i sidste øjeblik til et punkt på den lukkede del af mødet. Rent formelt er forslaget ikke blevet behandlet, men blot udskudt til et kommende møde. På det møde er planen så, at der skal afgives en såkaldt betænkning. Det bliver så efter sommerferien.

LÆS OGSÅ: 48 ambassadører bag LGBT-kritik af Polen

Kritik af LGBT-sag

Forslaget har da også været udsat for en del kritik. Ikke mindst fordi der er tradition for at rejse den slags sager sammen med EU-kommissionen og de øvrige EU-partnere. Det har hidtil været de Konservative og Venstres politik, mens de sad i regering. Men nu vil de gerne gå dansk enegang mod Polen.

LÆS OGSÅ: Folketinget sjusker med LGBT-sag

Dansk taber sag?

Et andet kritikpunkt er, at Danmark næppe kan vinde sagen, da der ikke er noget der hedder LGBT-frie zoner i Polen. Det er et medieskabt fænomen, og det kan den polske regering ikke lastes for. Hvis Danmark indleder sagen, og den afvises eller at Danmark taber, så vil det styrke Kaczynski-regeringen og korstoget mod ”LGBT-ideologien”.

polennu.dk har siden torsdag forgæves forsøgt at få en udtalelse til denne LGBT-sag fra repræsentanten for forslagsstillerne, Enhedslistens Søren Søndergaard.

LÆS OGSÅ: Venstrefløjes koryfæer bør gøre som Willy Brandt

Hvis forslaget bliver vedtaget, vil den danske regering komme i mindretal.

De otte forslagsstillere er: Jan E. Jørgensen (Venstre), Rasmus Nordqvist (SF), Henrik Vinther (Radikale Venstre), Katarina Ammitzbøll (Konservative), Ole Birk Olesen (Liberal Alliance), Torsten Gejl (Alternativet), Uffe Elbæk og Søren Søndergaard (Enhedslisten).

LGBT-sag, Polen, Danmark og EU? Følg sagen med polennu.dk. Hvis du vil have endnu flere nyheder fra Polen på dansk, så kan du hjælpe os på vej? Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.