48 ambassadører bag LGBT kritik af Polen

Den danske ambassadør Ole Toft taler på vegne af 48 ambassadører. Han præsenterer et åbent brev til det polske samfund om LGBT-forholdene i Polen. Foto: PN Teknik.

WARSZAWA: Danmarks ambassadør i Polen præsenterer i dag et åbent brev med kritik af LGBT-forholdene på vegne af 48 ambassadører.

LÆS  Polens statsminister til topmøde på Bornholm

Den danske ambassadør Ole Toft, har i dag præsenteret en skarp kritik af LGBT-forholdene i Polen. Men det er ikke alene en dansk kritik. Den danske ambassadør taler på vegne af 48 ambassadører og repræsentanter for internationale organisationer i den polske hovedstad. I dag præsenterede Toft et åbent brev.

Ambassador Ole Toft presents the Open Letter of Support IDAHOT 2021

Danmarks ambassadør i Warszawa, Ole Toft.

Menneskerettigheder

– Brevet bærer et positivt budskab med henvisning til de grundlæggende rettigheder, der er nedfældet i verdenserklæringen om menneskerettigheder og andre internationale lovbestemmelser. Brevet understreger den store betydning af at arbejde sammen mod ikke-diskrimination, tolerance og gensidig accept, siger Ole Toft.

Hovedbudskabet i brevet er: “Menneskerettigheder er universelle, og alle inklusive LGBTI-mennesker har ret til fuldt ud at nyde dem.”

Dansk LGBT aktivisme

Siden 2012 har den danske ambassade deltaget i LGBT-optog, og har været med i et netværk af ambassader der arbejder for at øge offentlighedens bevidsthed om de problemer, der påvirker LGBT + -samfundet og andre udsatte mindretal i Polen.

Det er den danske ambassadør Ole Toft og Danmark der har formandskabet i netværket, som vil blive overdraget til den amerikanske ambassadør.

LINK: Læs mere hos Udenrigsministeriet

Det åbne brev er blandet andet underskrevet af ambassadørerne for Argentina, Australien, Østrig, Chile, Kroatien, Cypern, Montenegro, Tjekkiet, Ecuador, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Spanien, Holland, Irland, Island, Israel, Canada, Litauen, Luxembourg, Letland, Nordmakedonien, Malta, Tyskland, Norge, New Zealand, Portugal, San Marino, Serbien, Slovenien, Schweiz, Sverige, Ukraine, Venezuela, Storbritannien, Italien, Belgien, USA og Danmark.

LÆS  Ny polsk ambassadør tiltrådt og godkendt i Danmark
Flere LGBT nyheder fra Polen på dansk? Vi har ikke bygget en stor, stærk og tyk betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.
LÆS  Seks polske sejlskibe til Tall Ships Races i Esbjerg