Konvoj med russiske lejesoldater er kommet til Belarus

En konvoj på 60 køretøjer med russiske lejesoldater, har passeret grænsen fra Rusland til Belarus. Polen har for længst sendt forstærkninger til den over 400 kilometer grænse mod Belarus. Foto: PNI.

WARSAWA: En konvoj med russiske lejesoldater fra Wagner-gruppen er kommet til Belarus, bekræfter flere uafhængige kilder.


En konvoj med russiske lejesoldater fra Wagner-gruppen er kommet til Belarus, oplyser flere samstemmende kilder. En konvoj bestående af 60 køretøjer krydsede grænsen mellem Rusland og Belarus tidligt lørdag morgen. Konvojen blev ledsaget af det nationale politi, oplyser Belaruski Hajun-organisationen på sociale medier.

(Fortsættes under)

Polen lukker al grænsetrafik til Belarus mandag

LINK: Polen lukker al grænsetrafik til Belarus

Det var en blanding af lastbiler, busser og andre store køretøjer med nummerplader fra de russisk-besatte områder i det østlige Ukraine, hvor Wagner-lejetropperne har kæmpet på ordre fra Ruslands præsident Vladimir Putin. De hviderussiske myndigheder oplyser, at lejesoldaterne skal udfører fælles militære øvelser med militæret for styret i Minsk.

Konvojens mål var en militærbase nær byen Osipovichi i Belarus, der ligger 230 kilometer nord for den ukrainske grænse, skriver flere nyhedsmedier.

(Fortsættes under)

Torsdag meddelte det amerikanske forsvarsministerium, at Wagner-gruppens lejesoldater ikke længere var særligt aktive i kampene i det østlige Ukraine.

Russiske lejesoldater udløser bekymring

Tilstedeværelsen af de russiske lejesoldater har udløst bekymring i Warszawa. Polen har en grænse på mere end 400 kilometer med Belarus, og har styrket overvågningen og bevogtningen markant de seneste måneder. Grænsen var også før krigen udsat og under pres, da Putins Rusland systematisk importerede flygtninge fra Asien, for at sende dem direkte videre ind i EU som illegale flygtninge. Et emne der deler europæerne.

Krisemøde i Polen: 8.000 Wagner-soldater i Belarus

LINK: Krisemøde i Polen: 8.000 Wagner soldater i Belarus

Rusland invaderede Ukraine i 2014, og igen den 24. februar sidste år. Putins Rusland indledte dermed den største krig i Europa siden Anden Verdenskrig.