Krisemøde i Polen: 8.000 Wagner-soldater i Belarus

Wagner-soldater i Belarus
Polen styrker forsvaret af grænsen mod Belarus, efter at efterretninger viser, at der skulle være 8.000 soldater fra Wagner-gruppen i Belarus. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens vicestatsminister Jaroslaw Kaczynski siger efter et krisemøde, at der nu er 8.000 Wagner-soldater i Belarus.

LÆS  Tidligere præsident: Putin er klar til 3. verdenskrig

På et netop afsluttet hasteindkaldt møde i det nationale sikkerheds- og forsvarsråd, er det blevet oplyst at der nu er 8.000 Wagner-soldater i Belarus. Polen forbereder sig på den nye situation, skriver det uafhængige polske medie wp.pl.

(Fortsættes under)

Formand for en dag

– Det her er farligt for Ukraine, det er potentielt farligt for Litauen, og det er potentielt også farligt for os. Det kan betyde en ny og meget vanskeligere fase af hybridkrigen, sagde vicestatsminister Jaroslaw Kaczynski efter mødet.

– Det var et særligt møde, som jeg ledede af juridiske årsager. Ministeren vil fortsat være formand for udvalget, sagde Kaczynski henvendte til forsvarsminister Mariusz Błaszczak.

Wagner-soldater i Belarus bekymrer

På mødet i det nationale sikkerhedsudvalg blev det besluttet at øge antallet af soldater, der permanent skal stå ved grænsen til Belarus. Der skal også lave flere hegn og anden beskyttelse af grænsen.

– Vi tager udgangspunkt i det værste scenarie, og ud fra det princip, har beslutningerne været nødvendige, sagde Jaroslaw Kaczynski onsdag aften. I maj lukkede Polen grænseovergangene til Belarus.

 

Polen lukker al grænsetrafik til Belarus mandag

LÆS HER: Polen lukker al grænsetrafik til Belarus mandag

 

LÆS  Præsident og statsminister: Intet angreb på Polen

 

LÆS  USA bekymret over konflikten med Hviderusland