Ny varmerekord i Zakopane og Tatra-bjergene

Der er sat ny varmerekord i Zakopane og Tatrabjergene i februar. Gennemsnitstemperaturen i februar var 8 grader højere end gennemsnittet af de tidligere år. Her er det polennu.dk yngste udsendte, der iagttagere snemængderne i Tatrabjergene og i Zakopane i sidste sæson. Foto: Justyna Krawczyk, polennu.dk.

ZAKOPANE: I februar blev der sat ny varmerekord i Zakopane og i Tatra-bjergene. Februar var den varmeste måned siden 1911, hvor man begyndte at tage temperaturen.


Februar blev en måned med en ny varmerekord i den sydpolske by Zakopane og i Tatra-bjergene.

I Zakopane blev den gennemsnitlige daglige temperatur i februar målt til 4,4 varme grader. Det er næsten 8 grader varmere, end det bør være på denne tid af året. Det siger Paweł Parzuchowski, chef for Polens Meteorologiske Institut (IMGW) i Zakopane til Gazeta Krakowska. Det er den højeste temperatur i den tid man har taget temperaturen på Zakopane.

Minus til plus

Zakopane er et populært skisportssted, men mange skiløjper lukkes tidligere end normalt i år. Myndighederne advarer også om lavinefare, på grund af de høje temperaturer. Den tidligere varmerekord for en februar, var i 1966. Men dengang var den gennemsnitlige februar-temperatur 2 grader lavere end dette års varmerekord.

I Zakopane har vi målt temperaturen siden 1911 og i Tatrabjergene siden 1938.

Nikolaj og mor på vinterferie i Krakow og Zakopane

LÆS: Nikolaj og mor på vinterferie i Zakopane

Andre varmerekorder?

Varmerekord i Zakopane eller ej – så er polennu.dk verdens førende medie, når det gælder nyheder på dansk om Polen. Men vi har fravalgt at have en betalingsmur – for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk. Her er der ingen blokering af hjælp. Der er flere muligheder.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905. Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.

Det er nemt at være barn og turist i Gdansk