Polen vil ikke tillade import af korn fra Ukraine

Den polske statsminister Mateusz Morawiecki under et møde onsdag med landbrugsministrene fra Ungarn, Slovakiet, Rumænien, Bulgarien og Polen. Foto: KPRM.

WARSZAWA: Polens regering vil ikke tillade import af korn fra Ukraine efter 15. september, som det ellers er aftalt med EU.


Polen vil ikke tillade import af korn fra Ukraine. Det er selv om der er en aftale om, at Polen skal genoptage importen efter den 15. september. Men Polens regering er presset af meningsmålingerne og af de polske landmænd.

Der skal være valg i Polen – ifølge partiformand Kaczynski den 15. oktober – og stemmerne på landet er nødvendige for Kaczynski-regeringens genvalg.

(Fortsættes under)

INDBLIK: Polsk importforbud mod Ukraine er ikke realistisk

LINK: Polsk importforbud mod Ukraine er ikke realistisk

Polakker skal gå fri

– Krigen i Ukraine må ikke have negativ indvirkning på polakkerne, og det må ikke være ødelæggende – eller ødelægge – polsk landbrug, sagde Morawiecki onsdag. Han sagde også, at andre landbrugsprodukter fra Ukraine vil blive afvist ved grænsen.

Udmeldingen kom onsdag fra den polske statsminister Mateusz Morawiecki under et møde med landbrugsministrene fra Ungarn, Slovakiet, Rumænien, Bulgarien og Polen, skriver det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP.

– Om mindre end to måneder er vi ifølge Europa-Kommissionens beslutning, nødt til at åbne grænsen (med ukrainske korn, red.) igen den 15. september. Jeg vil gerne gøre det helt klart, at vi vil ikke åbne denne grænse, eller også må Europa-Kommission forlænge det forbud, ellers gør vi det selv, siger den polske regeringschef. Hun sagde også, at krigen i Ukraine er anledning til meget alvorlige konsekvenser, ikke mindst for det polske landbrug.

– Det er ikke imod ukrainerne, det er….for de polske landmænd, sagde regeringschefen.

Den polske statsminister er dog åben for at tillade, at russisk korn kommer i transit gennem Polen til tredjelande.

Polen åbner igen for transit af fødevarer fra Ukraine

LINK: Polen åbner igen for transit af fødevarer fra Ukraine

 

 

Vi synes det er fint, med import af korn fra Ukraine. Til gengæld har vi fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil nemlig gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.