Præsidenterne Lech Walesa og Joe Biden mødes i eftermiddag

EU Polen
Lech Walesa er blandt de særligt indbudte af den amerikanske præsident Joe Biden i forbindelse med hans besøg i Warszawa. Også i Danmark er han populær, hvor han blandt andet har Elefantorden. Her ses han under sit seneste besøg i Danmark i 2019. Her sammen med Mogens Lykketoft. Foto: Lars Møller.

GDANSK: Præsidenterne Joe Biden og Lech Walesa mødes i Warszawa tirsdag eftermiddag, bekræfter Nobels Fredsprismodtagerens stab.


Polens tidligere præsident Lech Walesa mødes tirsdag eftermiddag med den amerikanske præsident Joe Biden. Præsidenterne mødes i Warszawa. Det bekræfter Lech Walesa stab i Gdansk overfor polennu.dk.

Lech Walesa er populær i USA for hans kamp mod Moskva gennem 1980’erne, og hans rolle i demokratiet i Polen fra 1989. I Berlin hædres Lech Walesa for at være ham, der væltede muren med hans indsats. I 1983 fik han tildelt Nobels Fredspris.

(Artiklen fortsættes under)

Russisk stats-tv: 5 millioner dollars i dusør for Lech Walesa

LINK: 5 millioner i dusør for Lech Walesa

Lech Walesa i USA

Den tidligere elektriker og præsident er en populær herre i USA, og han besøger ofte landet. Da den tidligere amerikanske præsident Bush blev begravet, var Lech Walesa da også en af særlig indbudte gæster.

Præsidentens tale

Den amerikanske præsident Joe Biden begyndte tirsdag lidt efter klokken 13.00 sit møde med den polske præsident Andrzej Duda i præsidentpaladset. Sidst på eftermiddag holder Biden tale ved Kongeslottet i Warszawa, som tidligere omtalt af polennu.dk.

Lech Walesa og Joe Biden mødes på Kongeslottet før og efter Bidens tale.

Lech Walesa: Tillykke med jeres fantastiske dronning

LINK: Tillykke med jeres fantastiske Dronning