Det polske landshold, Robert Lewandowski og de polske fans, kan rejse tilfredse hjem fra Tyskland. De reddede æren ved dette års EM 2024 i fodbold mod de franske viceverdensmestre. Foto: PZPN.

DORTMUND: Polen reddede æren i den sidste kamp ved EM 2024 i fodbold, da de hvid-røde polakker tog point fra Frankrig.

Polen og Robert Lewandowski reddede æren i den sidste kamp ved EM 2024 i Tyskland i fodbold mod Frankrig.

Første land ude af EM

Polen blev fredag – som det første land sendt ud af EM – efter to pointløse kampe mod Holland og Østrig.

Så for de hvid-røde polakker handlede kampen mod Frankrig tirsdag aften om at redde æren for polakkerne, mens en sejr for Frankrig kunne betyde en førsteplads i gruppen.

Største ændringer

For første gang ved dette EM var anfører og topscoreren for landsholdet Robert Lewandowski med fra start. Også i den anden ende var der nyt. Efter søndagens træning meddelt træneren, at den polske målmand Wojciech Szczęsny ikke er med på holdet mod Frankrig. Han blev erstattet af Łukasz Skorupski, som stod en fantastisk kamp, er de polske kommentatorer enige om.

Tre straffespark

På den franske side var Kylian Mbappe blev klar, efter at han brækkede næsen i den foregående EM-kamp. Efter en målløs og spændende første halvleg, skulle der spilles 11 minutter af anden halvleg, da der blev dømt straffespark mod Mbappe, som han eksekverede uden chance for den polske reservemål, der ellers stod en flot kamp.

I det 77. minut bliver der gået straffespark mod Polen, som eksekveres og brændes af Robert Lewandowski. Men den polske anfører anklagede målmanden for at flytte sig for tidligt, og det var en VAR-kontrol ham ret i. Lewandowski prøvede igen, og scorede hårdt og sikkert i samme side, som ved det første spark. Nu stod der 1 – 1.

Reddede æren

Mod slutningen pressede de franske viceverdensmestre på for at undgå en point-deling, men polakkerne styrede sikkert videre til slutresultatet 1 – 1 efter 95 minutters spil. Det første point var i hus mod VM-sølvvinderne, og de polske fans og spillere kan rejse hjem med oprejst pande.