Polen taber til Østrig i anden EM-fodboldkamp

Polens enlige målscore i fredagens kampmod Østrig var Krzysztof Piatek, der udlignede til 1 – 1. Selv om det er teoretisk muligt for Polen at gå videre, må aftenens resultat betyde af Polen er ude af EM-turneringen. Foto: PZPN.

BERLIN: Polen taber til Østrig i den anden EM-fodboldkamp ved slutrunden. Trods mange chancer blev det ikke til point.

Polen var talstærkt repræsenteret på det olympiske stadion i Berlin på tilskuerpladserne i fredagens kamp mod Østrig. Men selv om de polske fans var i overtal, var det ikke nok.

Østrig bedst fra start

Polens anfører Robert Lewandowski sad på bænken fra kampens start. Østrig sad til gengæld på kampen fra begyndelsen, og allerede i det 8. minut kom østrigerne foran på et hovedstødsmål af Gerhard Trauner.

I det første kvarter, var det Østrig der dominerede kampen, og polakkerne spillede tydeligvis nervøst og med mange fejlafleveringer. Men så kom der et vendepunkt, og Polen kom mere og mere ind i kampen. Efter 29 minutters spil gav presset bonus, og Polens Krzysztof Piatek scorede sit 12. mål for Polen. Den 28-årige angriber spiller til dagligt for tyrkiske Başakşehir, men har også spillet i AC Milan.

Nu stod der 1 – 1. Der var flere forsøg, og Polen var tæt på at komme foran på et friskspark i det 45. minut. Men da dommerens fløjte lød for afslutningen på anden halvleg, var resultatet fortsat 1 – 1.

Robert Lewandowski på banen

Begge mandskaber kæmpede bravt, og det blev til flere chancer. Efter 60 minutters spil, kom Robert Lewandowski på banen, og fik overrakt anfører bindet. Men han fik hurtigt tildelt et gult kort, efter et sammenstød i luften med en østrigsk spiller.

Østrig foran igen

Men trods mange udskiftninger, kom Østrig foran 2 – 1 på halvlegens første forsøg indenfor rammen. Men uheldet fortsatte, og polakkerne udnyttede ikke chancerne. Det gjorde østrigerne.

Polens målmand begår straffespark i det 76. minut, og det udnyttes, og nu stod der pludselig 3 – 1 til Østrig, og nul point til Polen. Trods helhjertede forsøg, endte kampen 3 – 1.

Dermed har Polen ingen point efter to kampe, og med en dårlig målscorer er det meget usandsynligt at Polen kan komme videre til EM 2024 slutspillet. Næste og sidste kamp i de indledende runder, er mod Frankrig som er en af EM-favoritterne.

Opdatering efter Frankrig – Holland kamp

Da de to øvrige hold i Polens gruppe – Frankrig og Holland – spillede uafgjort og delte point, så har Robert Lewandowski og hans holdkammerat ingen chance for at komme videre ved EM, uanset resultatet af den sidste kamp mellem Frankrig og Polen.

Polen har ikke tabt til Østrig før

Første gang Polen spillede mod Østrig var i 1935, og frem til 1994 har de to fodboldlandshold kun mødt hinanden i venskabskampe. Efter 1994 har Polen – frem til fredag – aldrig tabt til Østrig i en regulær landskamp.

Historisk stadion

Det olympiske stadion i Berlin, hvor kampen blev spillet er bygget fra 1934 – 1936, og stod klar til sommer OL Tyskland 1936. Det olympiske stadion, der gennemgik en omfattende renovering i 2004, er hjemmebane for Hertha Berlin, og har plads til 74.000 siddende gæster.