Polen med på Nordens største turistmesse i Herning

Polen er med på Nordens største turistmesse – Ferie for Alle – i Herning, der åbner fredag. På standen kan man få alt at vide om Polen som turistmål, og der har aldrig været så mange direkte fly mellem Polen og Danmark, som der er nu. Billedet er fra Ferie for Alle 2023. Arkivfoto.

HERNING: Polen, polske attraktioner og polsk gastronomi er med, når Polen stiller op på Nordens største turistmesse i weekenden.


Polen er med i weekenden, når Nordens største turistmesse Ferie for Alle slår dørene op fra fredag til søndag. Sidste år deltog mere end 50.000 rejsenysgerrige personer i messen. Og i vanlig stil er Polens turistorganisation også med i stærkeste opstilling. Polens Turistorganisation holder til i hal M (Udland)– på stand nummer M 9814.

(Fortsættes under)

Poland. More than You expected – short

LINK: Mere om Polen i Herning

Flere fly fra Jylland og København

Antallet af flyruter mellem Polen og Danmark har aldrig været højere, hvilket understreges af den store interesse for Polen i Danmark. Danskerne var f.eks. blandt den gruppe af nationaliteter, der udgjorde det største antal turister i Gdansk sidste år. Storbyferier i Polen hitter blandt danskerne, og det har polakkerne også fokus på under Ferie for Alle – Nordens største turistmesse.

(Fortsættes under)

Det er nemt at være barn og turist i Gdansk

LÆS: Det er nemt at være barn og turist i Gdansk

(Fortsættes under)

Gdynia er til både de mindste og største søfolk

LÆS: Gdynia er både til de mindste og største søfolk

Sopot og sejlture

Der er også et særligt fokus på Sopot på den polske stand. Det er den populære badeby der er smeltet sammen med byerne Gdynia og Gdansk, som under et kaldes for Trebyen. Byen er kendt for en enestående badestrand, Europas længste badebro i træ, det historiske Hotel Gran, og en lang række spa- og wellnesshotellet.

Kommunistiske pampere

Ikke for ingenting, at det var her de kommunistiske pampere blev belønnet med luksus. Varne i Bulgarien, Krim i Ukraine og Sopot i Polen var pampernes ferieparadiser. Sopot var da værtsby for Østblokkens svar på det Europæiske Melodi Grandprix under kommunismen. Se DR dokumentar om Østblokkens Melodi Grand Prix her.

Byens mest berømte Hotel Grand har spillet en stor rolle i historien om Polen. Det var f.eks. på det hotel at Adolf Hitler første gang så filmen Diktatoren med Charles Chaplin, som var en parodi på den nazistiske leder. Hotellet har også været hovedkvarter for de militære NKVD-enheder.

(Fortsættes under)

08_grand_hotel_sopot
Et berømt og historisk hotel – Hotel Grand i Sopot er sat til salg. Den forventede salgspris er 70 millioner euro og handlen ventes gennemført i januar. Arkivfoto.

Polsk fremstød for Krakow og Sopot i Herning

LINK: Polsk fremstød for Krakow og Sopot i Herning

Spørgsmål og smagsprøver

På den polske stand er der også en konkurrence med spørgsmål om Polen, og hvor der er flere fine præmier. Rejser til Polen, spaophold og gastronomiske oplevelser, er blandt gevinsterne.

LINK: Rejsetips fra Polens turistorganisation

Åbning af ambassadør

Der er også smagsprøver på standen – blandt andet polsk vin. Det er vinen Roter Riesling, der kommer fra en vingård på Wroclaw-egnen, der tilbydes de interesserede. Det er en hilsen fra den polske ambassadør, og Polens ambassadør i Danmark, Antoni Falkowski åbner standen på Nordens Største turistmesse fredag.

LINK: Vingården ved Wroclaw – Winnica Silesian.

Nikolaj og mor på vinterferie i Krakow og Zakopane

LÆS: Nikolaj og mor på vinterferie i Krakow og Zakopane

Tropenætter ved strandene i Polen
Tæt på Gdansk er den populære badeby Sopot. Arkivfoto.

LINK: Rejsetips fra Polens turistorganisation

Ferie for alle?

Ferie for alle – sådan er virkeligheden ikke på redaktionen, selv om polennu.dk er verdens førende medie, når det gælder nyheder på dansk om Polen. Vi har nemlig brug for ressourcer, for at kunne holde ferie. Vi har fravalgt at have en betalingsmur – for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk. Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905.

Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.