tv_rekord_em_fodbold_polen_portugal_ronaldo_lewandowski

WARSZAWA: 16 millioner polakker så kampen mellem Polen og Portugal, og det er ny rekord i den polske tv-branche.

LÆS  Donald Tusk: Politik er ikke som fodbold


Næsten 16 millioner tv-seere så torsdagens EM kvartfinale fodboldkamp mellem Polen og Portugal, viser en måling fra Nielsen Instituttet. Og det er ny rekord for en tv-udsendelse i Polen.

Fra storhed til fald

Men kampen blev en rutsje tur for de mange millioner af polakker, da Polen kom foran efter bare to minutters spil, og det var Lewandowski der stod for chokstarten. Men inden halvlegen var omme, havde Portugal udlignet og kampen måtte ud i forlænget spilletid og straffespark, som Polen tabte sammen med en plads i semifinalen.

TVP og Polsat

Det polske nyhedsbureau PAP oplyser, at TVP1 havde 8,07 millioner seere til kampen. Hertil skal ligges 6,9 millioner seere ved Polsat og godt 1 million seer ved Polsat Sport.

Taknemlige fans

Det er første gang nogensinde at Polen er nået så langt ved en EM slutrunde, og holdet har – trods skuffelsen mod Portugal – høstet stor ros og anerkendelse i Polen for indsatsen ved EURO 2016.

VM 2018 – Polen og Danmark

Danmark skal møde Lewandowski og Polen i Warszawa den 8. oktober i gruppespillet til VM kvalifikationen 2018 der efter planen skal spilles i Rusland.

LÆS  Donald Tusk: Politik er ikke som fodbold