Advarsel mod agressive bjørne i det sydlige Polen

  Brune_bjørne_farlige_i_det_sydlige_Polen

  Brune bjørne i det sydlige Polen er blevet mere aggressive, og søger mod turiststier og beboelser for at skaffe føde til vinteren. Arkivfoto.


  KROSNO: Statens Skovdistrikt i Bieszczady bjergene i det sydlige Polen, advarer om, at de brune bjørne i området er aggressive og søger mod byerne.


  Skovfoged Edward Marszalek fra det statslige skovdistrikt i Bieszczady bjergene advarer om, at de brune bjørne i området er meget aggressive, og de er ved at samle føde til vinteren.

  – Det plejer, at være et signal om, at vinteren vil blive lang og kold, siger Edward Marszalek til Polskie Radio.

  120 brune bjørne

  Der er cirka 120 brune bjørne, der lever vildt i de sydpolske bjerg, og de fleste er blevet udstyret med et elektronisk halsbånd, så bjørnenes adfærd kan kortlægges. Skovdistriktet er i gang med en større undersøgelse af de brune bjørnes adfærd.

  Selv om bjørnens bliver overvåget af skovdistriktet, er det vigtigt for turister i bjergene og for de lokale beboere, at holde øje med bjørnen, som kan være særdeles farlige. Normalt holder bjørnene sig væk fra naturstier og bebyggelser, men sådan er det ikke i år, slutter Edward Marszalek fra Krosno.