Amerikansk kreditvurdering kan være positiv for Polen

  Dominik_Radziwill

  Ifølge vicefinansministeren Radziwill har den polske økonomi nu, under den igangværende uro på aktiemarkedet, alle de gunstige forhold, som de udenlandske investorer er på udkig efter, nemlig lav offentlig gæld, relativt lavt underskud, og vækst i BNP. Foto: Finansmimisteriet i Polen.


  WARSZAWA: Den amerikanske kreditvurdering kan have positiv indflydelse på udenlandske investeringer i Polen, siger landets vicefinansminister Dominik Radziwill til det polske nyhedsbureau PAP.


  Kreditvurderingsbureauet Standard & Poor’s sænkede fredag den amerikanske kreditvurderingsrating fra AAA til AA +. Det er første gang nogenside, at et kreditvurderingsbureau har sænket den amerikanske rating, og gjort amerikanske statsobligationer mindre værd.

  Polen ude af uro på aktiemarkedet

  Den amerikanske kreditvurdering kan have positiv indflydelse på udenlandske investeringer i Polen, siger landets vicefinansminister Dominik Radziwill til det polske nyhedsbureau PAP.

  Ifølge vicefinansministeren Radziwill har den polske økonomi nu, under den igangværende uro på aktiemarkedet, alle de gunstige forhold, som de udenlandske investorer er på udkig efter, nemlig lav offentlig gæld, relativt lavt underskud, og vækst i BNP.

  Overskud på statsbudgetet

  Den polske regering forventer, at dette års statsbudget vil blive 10 milliarder zloty bedre, end hidtil forventet.

  Det offentlige underskud forventes at blive på 5,6 procent af BNP i år. Den offentlig gæld ventes at falde med en procent.