Borgerne i Gdansk har valgt ny borgmester

ny_gdansk_borgmester

Den 39-årige advokat Aleksandra Dulkiewicz stemte søndag aften. Hun er nu valgt som borgmester i Gdansk, som afløser for Pawel Adamowicz, der blev myrdet i januar. Privatfoto.

LÆS  Flyrute mellem Gdansk og Aarhus forbliver lukket

GDANSK: Den konstituerede borgmester Aleksandra Dulkiewicz vandt søndag valget i første runde. Hun afløser den myrdede Pawel Adamowicz.

LÆS  Fly mellem Gdansk og Aarhus igen fra september

Det endelige valgresultat foreligger endnu ikke, men foreløbige exitpols viser, at 84 procent af Gdansk-borgerne søndag stemte på den 39-årige advokat Aleksandra Dulkiewicz. Hvis hun blot har fået 50 procent af stemmerne, er hun sikker på at være valgt i første runde.

Fungerende borgmester

Aleksandra Dulkiewicz var viceborgmester, før den populære Pawel Adamowicz brutalt blev myrdet ved et velgørenheds arrangement i januar. Valgstederne lukkede klokken 21, og allerede ti minutter efter stod det klart at sejren var i hus. Den nyvalgte borgmester kunne derefter holde sin takketale under stor jubel.

Ifølge de foreløbige resultater stemte 84 procent på Aleksandra Dulkiewicz, mens Grzegorz Braun fik 12 procent og 4 procent stemte på Mark Skiba.

Ingen kandidater

Polens to største partier; Regeringspartiet Lov og Retfærdighed (PiS) og oppositionspartiet Borgernes Platform har begge valgt, ikke at opstille kandidater til valget i respekt for de tragiske omstændigheder, der har udløst det ekstraordinære borgmestervalg.

Det officielle resultat af valget kommer tidligst mandag morgen.

LÆS  Regering lukker Gdansk-regionen den 13. marts

LÆS  Maersk flytter flere arbejdspladser til Gdansk