Antallet af corona-smittede torsdag var det højeste antal på en dag siden corona-krisen brød ud i marts. Også antallet af døde er højt. Flest er smittet i Krakow. Foto: Monika Raj.

WARSZAWA: Dagens antal corona-smittede i Polen er det højeste under hele corona-krisen, oplyser myndighederne.

LÆS  Dagens polske tal: 600 nye corona-smittede

De polske myndigheder oplyser fredag formiddag, at der er 903 nye bekræftede tilfælde af corona-smittede/covid-19 syge. Det er ny rekord på en dag, og bringer det samlede antal smittede op på 60.281.

13 personer er døde med den frygtede virus i kroppen, det seneste døgn, og det samlede antal døde med covid-19 i kroppen, er nu oppe på 1.938 i Polen. De otte af de døde var mænd i alderen fra 64 til 89 år, og fem kvinder i alderen fra 66 til 92 år. De led alle af livstruende sygdomme i forvejen. De største smitteudbrud er konstateret i regionerne omkring Krakow, Katowice og Warszawa.

Der er 2.151 borgere indlagt på de polske hospitaler med covid-19 sygdommen i kroppen, og 103.351 er i karantæne.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER

Støt et frit og uafhængigt medie! Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

LÆS  Sygeplejersker får de første polske corona-vacciner

LÆS  Dagens corona-tal: Stort fald i smittetal og døde