Kronprinsesse_Mary_maja_giannoccaro_dentours_stettin_szczecin_polen_polennu

Kronprinsesse Mary besøgte i maj sidste år et hospital for kræftramte børn i Szczecin under hendes og kronprins Frederiks officielle besøg i Polen. Nu er flere danskere i byen gået ind i indsamlinger til fordel for børnene på de polske børnehospitaler. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk/MAJA G.


SZCZECIN: Dansk dirigent på podiet og dansk rejsearrangør i Polen er med i velgørenhedskoncert til fordel for børnehospitaler i byen.


Den danske dirigent Ole Faurschou er på podiet lørdag i det nye Szczecin koncerthus, når der samles ind til fordel for børnehospitaler i Szczecin.

Dansk medsponsor

Det er Rotary i Szczecin der står bag hele arrangementet, og Danmarks største rejsearrangør for tandlægerejser, Dentours, er medsponsor for indsamlingskoncerten i det nye prisvindende musikhus, ligesom selskabet også selv samler penge ind til formålet på andre områder.

– Vi er en stor del af lokalsamfundet i Szczecin, og derfor er det naturligt vi deltager i de lokale initiativer, siger Jan Pedersen, Dentours til polennu.dk.

Dansk royal opmærksomhed

Det er ikke nyt at danskere i Polen kaster opmærksomheden over på polske børnehospitaler. Da det danske kronprinsepar Mary og Frederik var i Szczecin på deres 10 års bryllupsdag sidste år, besøgte kronprinsesse Mary et af byens børnehospitaler.

Sikkerheds tumult

Mary sendte sikkerhedsfolkene på overarbejde, da hun brød de aftalte ruter og tidsplaner, fordi kronprinsessen ville hilse på flere af de forventningsfulde børn, der ellers ikke var udset til at hilse på den kommende danske dronning under besøget. En handling der fik stor ros i de polske medier. Nu har så de lokale kræfter og danskere i byen, taget initiativ til indsamlingen.

Koncert rejse

Dentours har hver uge busser med danskere, der kommer fra Sjælland og Jylland til tandbehandling i Szczecin. I forbindelse med koncerten i det nye koncerthus, er der arrangeret en specialtur med transport, 3 overnatninger og en særlig middag efter koncerten, der finder sted lørdag.

LÆS MERE
Dentours: Støttekoncert i Szczecin Koncerthus