Dansk partiformand nedgør Polen på årsmøde

Partiformanden
Formanden for Dansk Folkeparti kom med nedladende og fordomsfuld bemærkning om Polen, og det er til trods for at han har et indgående kendskab til Polen. I 2016 blev han afsløret i fusk, sammen med den nuværende polske justitsminister. Det var Ekstra Bladet og Newsweek Polska der kom med afsløringerne. PN Grafik.

HERNING: Den danske bedrageri tiltalte partiformand Morten Messerschmidt kom lørdag med fordomsfuld bemærkning om Polen.

LÆS  29 døde på de polske veje i forlænget weekend

Der siges og skrives meget om Polen, og meget er baseret på fordomme og ukendskab. Det er ikke nyt for polennu.dk læserne. Og lørdag kom der endnu et eksempel på det, da formanden for det kriseramte Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt kom med en negativ bredside om Polen, der er med til at bekræfte de værste fordomme om landet.

Partiformand taler mod bedre vidende

I hans argumentation for høje miljøkrav i Danmark, slog han fast, at virksomheder bare flytter til Polen, og slipper for de danske regler. Dermed underforstået, at der ikke er regler og miljøkrav i Polen. Partiformanden taler formentlig mod bedre vidende på bekostning af Polen, som er en af Danmarks vigtigste naboer for tiden. Mange danske virksomheder kan nemlig bekræfte, at miljøgodkendelser ikke er noget man trækker i en automat i landet, og ej heller noget man kan købe sig til, selv om mange danskere har forsøgt tidligere.

Bedrageritiltalt partiformand

Og netop DEN danske partiformand burde bedre end nogen andre, vide bedre. Han har nemlig et særdeles indgående kendskab til Polen. Hans nære ven – og tidligere partikammerat fra Europa-Parlamentets MELD/FELD gruppe – er den kontroversielle polske justitsminister Zbigniew Ziobro. De to har sammen fusket med bilag og underskrevet hinandens opdigtede event og aktiviteter, som Ekstra Bladet har afsløret for flere år siden.

På den måde har de to uberettiget fået send millioner til venner og bekendte, og formentlig delt i porten.

LÆS  Anklagemyndighed efterforsker mord og selvmord

LÆS OGSÅ EKSTRA BLADET: Venner delte millioner

EU’s særlige svindelenhed OLAF, har for længst sendt deres viden til Polen og Danmark, og til de to EU-fjendske politikere. I Danmark har sagen ført til en straffesag mod Messerschmidt, som er blevet udsat fordi en dommer, blev erklæret inhabil. I Polen er der ikke sket noget, da det er landets justitsminister der skal tage stilling til om der skal rejses tiltale. Og da det er den siddende justitsminister der anklages, er der ikke sket yderligere. Dog er der anlagt en civil retssag mod justitsministeren på grund af MELD/FELD sagen, og det fusk som EU-svindelenheden har afsløret om de to politikere.

LÆS  Dansk minister: Svaret er ikke et importforbud
EU-domstolen og Polen
Polens justitsminister Zbigniew Ziobro vil ikke acceptere afgørelsen fra EU-domstolen. Nu er det op til Kaczynski og resten af regeringen, om de vil følge ministeren. Gør de det, kan det være vejen for Polen ud af EU. Justitsministeren er den polske del af den såkaldte MELD-sag om fusk med EU-millioner. Samme sag som danske Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti, også er impliceret i. Foto: TVN.

LÆS MERE: Afsløring af Newsweek Polska og Ekstra Bladet

Russer-venlige

Dansk Folkeparti er i forvejen kendt for deres anti-EU-holdninger, og der har altid været tætte forbindelser mellem flere fremtrædende partimedlemmer og Putins Moskva. Et parlamentsmedlem fra partiet, har blandt andet nægtet at følge de danske myndigheders sikkerhedsadvarsler mod Rusland.

LÆS OGSÅ: DF’er populær i russiske statsmedier

Det mener polennu.dk: Hvis danskerne skal blive klogere på Polen, så er det sørgeligt og destruktivt, at en partiformand for et dansk parti i Folketinget, kommer med den slags populistiske fordomme om et naboland. Partiformanden har sat et nyt lavpunkt, og det viser han med al tydelighed. At partiet har støttet Putins bekymringer i årevis er en helt anden sag, ligesom sagen om fusk med EU-penge er. Redaktøren!

Polsk satire med dommeren Igor Tuleya, og med de to kontroversielle politikere, vicestatsminister Jaroslaw Kaczynski og landets justitsminister, der også er mistænkt i den såkaldte MELD-sag om fusk med EU-midler.

Flere nyheder fra Polen på dansk?

Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.