Dansk tøjfirma flytter lager til Polen

  Dansk_Smartguy_flytter_til_Polen_polennu


  JYDERUP: Den danske børsnoterede virksomhed SmartGuy, flytter sit lager fra Danmark til Szczecin i Polen i august.


  Jyderup virksomheden SmartGuy har meddelt, at man fyrer 120 medarbejdere i Danmark, og flytter sit lager til Szczecin i det nord-vestlige Polen. Selskabet har gennem sit polske selskab, købt en ny bygning til det nye lager, oplyser virksomheden.

  Konkurrence i e-handel

  – Konkurrencen indenfor e-handel i Europa bliver skærpet i disse år, og vi vil sikre os, at vi også fremadrettet er blandt de bedste i Europa. Når vi i dag sammenligner vores pakkeomkostninger med konkurrenterne, så ligger vi højere på grund af det danske lønniveau. Og det er ikke holdbart, når konkurrencesituationen spidses yderligere til i fremtiden, siger direktør i SmartGuy, Nicolai Kærgaard.

  Fyrer på trods af vækst

  Så sent som i marts meddelte koncernen, at man havde fremgang på 38,7 millioner, fra et overskud på 160 millioner til et overskud på 221 millioner, i seneste halvårsregnskab.

  Vækst virksomhed

  SmartGuy er blevet kåret som vækstgazelle seks år i træk af Dagbladet Børsen, og er blandt andet blevet hædret med E-Handelsprisen flere gange for sit stærke købmandskab og unikke position i markedet. Virksomheden beskæftiger cirka 200 medarbejdere.

  SmartGuy forventer at kunne spare 25 millioner kroner årligt ved at flytte til Polen.