Det bliver billigere at køre på de polske motorveje

  Der er for få biler på de polske motorveje. Nu vil myndighederne halvere prisen for at lokke flere væk fra de små veje, og over på motorvejene. Arkivfoto.


  WARSZAWA: De polske vejmyndigheder vil lokke flere på motorvejene ved at sætte prisen ned.


  Det koster penge at køre på flere af de polske motorveje. Nu vil myndighederne nedsætte taksterne, for at lokke trafikanterne væk fra de små veje, hvor de fleste ulykker sker, skriver dagbladet Rzeczpospolita.

  Ikke lastbiler

  Mikolaj Karpinski, der er talsmand for Transportministeriet siger, at prisnedsættelser ikke vil gælde for lastbiler og anden tung trafik, men alene for almindelige personbiler og andre lette kørertøjer.

  Prisreduktionen ventes at blive på 50 procent, men ministeriet er tøvende, fordi man samtidig frygter for stor søgning til motorvejene.

  Også økonomi

  Etablering og vedligeholdelsen af vejene er støttet af EU, og hvis ikke vejene slides nok, må Polen returnere en del af beløbet til vedligeholdelse, tilbage til EU kassen.

  Et eksempel på en motorvejsstrækning, hvor man har måttet returnere penge til EU, var A2 vejen mellem Konin og Strykow i det centrale Polen.

  5 km for en zloty

  Bilister betaler i øjeblikket cirka 1 zloty for hver 5 kilometers kørsel på motorvejen.