Europejski-Stadion-Kultury1
WARSZAWA: Polen og Ukraine, der er værter for EM i fodbold i 2012, har indledt et fælles kultursamarbejde i anledning af mesterskaberne.
LÆS  Polen fører suverænt på vejen til fodbold EM 2020


Det Europæiske Stadium for Kultur er navnet på et nyt polsk-ukrainsk kultursamarbejde. Bag initiativet er ukrainske og polske offentlige institutioner, NGO’ere, EM-værtsbyerne og flere andre.

Et fælles billede af Polen og Ukraine

Hovedformålet med projektet er at opbygge et fælles billede af Polen og Ukraine, ved at fremme den kulturelle arv i begge lande og i værtsbyer gennem Europamesterskabet i fodbold i 2012.

Opfordring til lokale

Værtsbyer arrangerer forskellige udstillinger, koncerter, workshops og sportsaktiviteter for at tilskynde de lokale til at deltage i det fælles polsk-ukrainske projekt.

Fodboldkampe til børn i Afrika

Projektet vil også fremme EM fodbold 2012 i udlandet, f.eks. er et af de planlagte initiativer inden for det polsk-ukrainske samarbejde GloBall – et initiativ hvor fodbolde med autografer af berømte spillere som bl.a. Jerzy Dudek vil blive sendt til Afrika, hvor arrangørerne også vil gennemføre fodboldturneringer for børn.

LÆS MERE
Eksternt link:
European Stadium of Culture

LÆS  Polens Robert Lewandowski er bedst til at score
LÆS  Polens Robert Lewandowski er bedst til at score