EM 2012 fodbold styrker polsk-ukrainsk kultur

EM 2012 Europejski-Stadion-Kultury1
EM 2012 i fodbold giver meget andet. Arkivfoto.

Værtsbyerne til EM i fodbold i 2012 arrangerer udstillinger, koncerter, workshops og sportsaktiviteter for at tilskynde de lokale til at deltage i et fælles polsk-ukrainsk kulturfremstød. Foto: Stadionkultury.pl.

LÆS  Polske Kamil Wilczek stopper i FC København

WARSZAWA: Polen og Ukraine, der er værter for EM 2012 i fodbold, har indledt et fælles kultursamarbejde i anledning af mesterskaberne.

LÆS  Polsk sejr over Albanien i VM-kvalifikationen

EM 2012 fodbold: Det Europæiske Stadium for Kultur er navnet på et nyt polsk-ukrainsk kultursamarbejde. Bag initiativet er ukrainske og polske offentlige institutioner, NGO’ere, EM-værtsbyerne og flere andre i forbindelse med EM 2012 fodbold.

Et fælles billede af Polen og Ukraine

Hovedformålet med projektet er at opbygge et fælles billede af Polen og Ukraine, ved at fremme den kulturelle arv i begge lande og i værtsbyer gennem Europamesterskabet i fodbold i 2012.

Opfordring til lokale

Værtsbyer arrangerer forskellige udstillinger, koncerter, workshops og sportsaktiviteter for at tilskynde de lokale til at deltage i det fælles polsk-ukrainske projekt.

Fodboldkampe til børn i Afrika

Projektet vil også fremme EM fodbold 2012 i udlandet, f.eks. er et af de planlagte initiativer inden for det polsk-ukrainske samarbejde GloBall – et initiativ hvor fodbolde med autografer af berømte spillere som bl.a. Jerzy Dudek vil blive sendt til Afrika, hvor arrangørerne også vil gennemføre fodboldturneringer for børn.

LÆS MERE
Eksternt link:
European Stadium of Culture

Mere sport fra Polen? Vi har ikke bygget en betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, kan du gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00 Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

LÆS  Polsk sejr over Albanien i VM-kvalifikationen

LÆS  Medier: Skandale at Lewandowski ikke vandt

EKSTERNT LINK: FIFA

LÆS OGSÅ: Danmarks program ved EM 2012 fodbold

Mere om EM 2012 eller anden sport fra Polen? Vi har ikke bygget en betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, kan du gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

LÆS  Medier: Skandale at Lewandowski ikke vandt