EU: Folk med afrikansk baggrund chikanes mindst i Polen

chikaneres mindst i Polen
Mennesker med afrikanske baggrund chikaneres mindst i Polen, ud af de 13 lande som et EU agentur har undersøgt. Arkivfoto.

BRUXELLES: Folk med afrikansk baggrund chikaneres mindst i Polen, viser en undersøgelse der er gennemført af EU.

LÆS  Polen er næstbedst til genbrug i EU i de seneste ti år

Mennesker med afrikansk baggrund chikanes mindst i Polen. Det viser en ny undersøgelse der gennemført af EU’s agentur for grundlæggende rettigheder – forkortet: FRA, skriver det uafhængige medie NotesFromPoland. Undersøgelsen og rapporten om chikanerier mod mennesker fra Afrika udkom onsdag, og omfatter kun 13 lande.

Chikanes mindst i Polen

21 procent af de folk med afrikansk baggrund, der er i Polen fortæller, at de har oplevet diskrimination indenfor de seneste fem år. Det er det laveste tal blandt de undersøgte lande. Efter Polen følger Sverige og Portugal, hvor 27 procent havde dårlige oplevelser indenfor de seneste fem år.

Diskriminationen er ifølge undersøgelsen størst i Tyskland, hvor 77 procent af de adspurgte sagde de havde oplevet diskrimination i Østrig er det 76 procent. Tallet for Danmark er 61 procent, tre gange højere end i Polen.

13 lande undersøgt

FRA-undersøgelsen er gennemført på 6.752 personer af afrikansk afstamning i Østrig, Belgien, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Irland, Italien, Luxembourg, Polen, Portugal, Spanien og Sverige. I Polen blev 544 mennesker adspurgt.

LINK: EU agentur – FRA

 

 

 

 

LÆS  Danmark kræver reformer før Polen får EU-penge

LÆS  EU-formand i Warszawa: Handling før penge