Færre polakker bliver gift eller stifter familie

  bryllup

  Færre polakker bliver gift eller stifter familie i 2010, end i det foregående år. Regeringen iværksætter kampagne for at få polakkerne til at forene arbejds- og familieliv. Foto: Andrew C.


  WARSZAWA: Færre polakker blev gift i 2010 end i det foregående år. Ny kampagne skal få polakkerne til at stifte familie.


  I 2010 blev der indgået cirka 230.000 nye ægteskaber, og det er 20.000 færre end året før. Det fremgår af en ny opgørelse som det nationale statistikkontor GUS har udgivet. Den dårlige situation på det polske arbejdsmarked, stigende priser og dårlige pasningsforhold for børn, afholder mange fra at stifte familie, hævder GUS.

  Karrieren kommer først

  De unge polakker vil gerne gøre karrierer, og mange mener ikke at det er foreneligt med at give børn en rigtig opvækst.

  Familie- og arbejdsliv

  For at få de unge polakker til at stifte familie har regeringen nu startet projektet ‘Samspil mellem familie- og arbejdsliv. Projektet gennemføres af Centrum for Udvikling af Menneskelige Ressourcer i samarbejde med Institut for Økonomisk Analyse og Prognose.

  Formålet er at gøre forældrerollen populære, og vise vejen for kvinder og mænds, om hvordan familie og arbejdslivet kan gå op i en højere enhed.