Flere polakker vælger at holde ferie i Polen

  sopot_strand_polen_gdansk_jens_moerch_polennu

  Flere polakker har tilbragt ferien hjemme i Polen, oplyser turisteksperter i Polen. Det er især terrortruslen på populære rejsemål og en markant forbedre infrastruktur der er årsagen. Billedet er fra badebyen Sopot mellem Gdansk og Gdynia. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: Antallet af polakker der vælger at holde ferie i Polen er steget markant siden sidste år på grund af terror på feriemål og bedre infrastruktur.


  Den polske turistbranche har denne sommer oplevet en vækst i antallet af polakker, der vil holder ferie i deres hjemland, oplyser det polske handelskammer for turisme.

  20 procent vækst

  Ved Østersøen anslås det, at 20 procent flere polakker er i hotellerne langs strandene i forhold til sidste år.

  Terror-trussel

  Det er især terrortruslen mange steder i Europa og Afrika, der får polakkerne til at blive hjemme. Polen er et af Europas mest sikre lande, når det gælder terrorangreb.

  Bedre trafikal infrastruktur

  Men også den stærkt forbedrede infrastruktur i Polen gør det nemmere at være turist i Polen. Der er netop åbnet motorvej på tværs af Polen og mange andre steder, ligesom lufthavne og jernbaner er blevet forbedret markant de senere år – og udbygningerne fortsætter de kommende år.

  Attraktivt turistland

  Polen er et spændende turistland med badestrande, tusindvis af søer, urskov, bjerge og mange andre ting, der gør Polen til et spændende land at være turist i.