Flertal af polakker vil lukke kirkerne i påsken

lukke kirkerne i påsken
Et knebent flertal af polakkerne, vil lukke kirkerne gennem påsken, selv om det er en af de vigtigste højtider i det katolske Polen. Foto: Peter Malberg, polennu.dk.

WARSZAWA: 50,3 procent af polakkerne vil lukke kirkerne i påsken. 45,2 procent vil ikke, viser en ny undersøgelse.


Corona-pandemien vender op og ned på mange ting. Den truende engelske variant af sygdommen, gør nu at 50,3 procent af polakkerne vil lukke kirkerne i påske. Lidt færre – 45,2 procent – mener der skal være åbent i kirkerne, påsken igennem. Det viser en ny undersøgelse.

Det er Wprost der har fået undersøgelsen gennemført. Det er igen land og by der deler vandene i Polen. Blandt regeringspartiets vælgere og i landdistrikterne vil man ikke lukke kirkerne. Modsat i byerne, hvor de fleste gerne ser påske freden udmøntet i lukkede kirker.

Regeringen vil ikke lukke kirkerne

– Der er ingen planer om at lukke kirker – men vi kan anbefale at velsigne mad der indtages udendørs påskelørdag, siger viceminister Waldemar Kraska. Viceministeren vil ikke svare på om det er rigtigt eller forkert, at lukke af for kirkebesøg i påsken.

– Jeg tror, ​​at de planlagte begrænsninger, også for de troende, der går i kirke, er tilstrækkelige, sagde Kraska.

Selv om polakkerne ikke vil lukke kirkerne i påsken, så er kirken omfattet af reglen om at der skal være mindst 15 kvadratmeter til hver person i de hellige haller.

LINK: Omtale af undersøgelsen

Flere nyheder fra Polen? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00