Ingen kæmpe-bryster i Krakow

  Krakow_Krak_Mound_bliver_ikke_til_bryster_i_Polen_polennu

  Gravhøjen Krak Mound udenfor Krakow er fra det 7. århundrede, men eksperterne kan ikke blive enige om, hvad højen er brugt til. Arkivfoto.


  KRAKOW: Et prisvindende kunstprojekt, der skulle forvandle en historisk høj til et par kæmpe bryster, er nu droppet efter massive protester.


  En kunstfestival, Artboom, der begynder den 15. juni, havde planlagt at forvandle en høj uden for byen, til et par gigantiske kvinde bryster. Det er højen Krak Mound, der skulle udbygges til et par bryster til festivalen.

  To kvindelige kunstner

  Ideen til de store bryster kommer fra kunstnergruppen Ba-Bi Tandem, der består af to kvindelige kunstnere, Ilona barszcz og Marysia Bitka, fra den polske by Opole. De to kunstnere havde vundet en pris for deres ide ved arrangørerne af festivalen, og de lokale myndigheder bakkede ideen og projektet op.

  Ukendt årsag

  Gravhøjen Krak Mound (Kopiec Kraka) er fra det 7. århundrede, og eksperterne kan ikke blive enige om, hvorvidt det er en grav, befæstning eller et hedensk tempel. Højen er et kendt vartegn, og den er 17 meter høj.

  Ingen bryster

  Men nu har et udvalg for bevarelse af gamle vartegn i Krakow, sat en stopper for at forvandle den gamle gravhøj til et par gigantiske bryster. Da stedet af flere anses som en gravplads, fortjener det også respekt, mener udvalget. Også lokale protester har været medvirkende årsag til at droppe brysterne, skriver de lokale medier.

  Giver op

  Myndighederne i Krakow havde forsøgt at finde en anden placering til kæmpebrysterne, men nu er planerne helt stoppet.