Jaroslaw Kaczynski udnævnt til årets mand

  Jaroslaw_Kaczynski_genvalgt_polennu

  Jaroslaw Kaczynski er leder af partiet Lov og Retfærdighed (PiS), der ligger i toppen af de polske meningsmålinger op til valget den 25. oktober. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.


  KRYNICA ZDROJ: Jaroslaw Kaczynski, leder af oppositionspartiet Lov og Retfærdighed, er udnævnt til Årets Mand i Polen på et af Europas vigtigste økonomiske topmøder.


  Jaroslaw Kaczynski, der var statsminister i Polen i 2006-2007, har fået prisen som årets mand på det Økonomiske Forum i Krynica Zdroj.

  Jaroslaw Kaczynski er i dag leder af det største oppositionsparti Lov og Retfærdighed, der står til at få flest stemmer ved valget i Polen i oktober.

  Et symbol på forandring

  Kaczynski fik overrakt prisen med ord om, at den er et symbol på forandring.

  – Noget dårligt i vores offentlige liv er ved at komme til sin afslutning, vi er på vej tilbage til en normal situation, sagde Kaczynski i sin takketale.

  Kaczynski udtrykte særlig glæde over at få prisen fra det Økonomiske Forum i Krynica Zdroj, fordi det blev grundlagt for 25 år siden og er bygget op fra ingenting.
  Udnævnelsen har også fået et par kommentarer med i polsk presse, hvor man undre sig over valget af Kaczynski til Årets Mand, da han har holdt lav profil længe.

  Vigtigt europæisk forum

  Det Økonomiske Forum i Krynica Zdroj er blevet et af Europas største økonomiske topmøder, og tiltrækker hvert år økonomer, politikere og erhvervsfolk fra Europa, Asien og USA.

  Dette års forum har titlen Hvordan kan man bygge et stærkt Europa? Strategier for Fremtiden og de 3.000 deltagere har diskuteret emner som energisikkerhed, illegal immigration, krisen i Grækenland og privatisering.