Kræver hegn mod flygtninge fra Grækenland

  polen_statsminister_visegrad

  Polens statsminister Beata Szydlo til møde i Visegrad gruppen i Prag mandag. Foto: Polens Statsministerium.


  PRAG: Polen, Ungarn, Tjekkiet og Slovakiet kræver hegn ved grænserne til Grækenland i Bulgarien og Makedonien, der skal stoppe flygtninge strømmen fra Syrien.


  Den fortsatte flygtningestrøm fra Syrien gennem Grækenland, har nu fået Visegrad-landene til at kræve et hegn, der skal stoppe flygtninge der komme via Grækenland til Bulgarien og Makedonien.

  Kontrol af grænser

  – Vi forventer, at der på mødet i marts i Det Europæiske Råd bliver truffet beslutninger, der giver mulighed for en reel kontrol af grænserne i EU, og at der gennemføres effektive foranstaltninger for at reducere tilstrømningen af flygtninge, sagde Polens statsminister Beata Szydlo mandag aften i Prag efter et møde med regeringslederne fra Ungarn, Tjekkiet og Slovakiet.

  Konkrete løsninger

  – Vi er nødt til at have konkrete løsninger i form af grænsebevogtning og kontrol med strømmen af flygtninge, sagde Polens statsminister.

  Visegrad-landenes ledere blev også enige om at støtte oprettelsen af et europæisk grænsepoliti, og Szydlo understregede også, at der er behov for at samarbejde med ikke-EU landet, Tyrkiet.

  Fire lande en stemme

  – Jeg er glad for at Visegrad-landene kan tale med en stemme, for Europa står overfor meget store udfordringer, sagde Polens statsminister i Prag mandag aften.

  Visegrad-gruppen blev oprettet efter kommunismens sammenbrud i Central- og Østeuropa i 1989, og de fire lande, Polen, Tjekkiet, Ungarn og Slovakiet blev alle medlemmer af EU i 2004. I dag er det præcist 25 år siden at Visegrad-samarbejdet formelt blev indledt.