arkiv_demo_anti_facisme

I Krakow var mennesker samlet på rådhuset for at mindes de døde efter terrorangrebet på en moske i New Zealand. Arkivfoto.

LÆS  Flyselskaber aflyser planlagte ruter til Polen

KRAKOW: Bystyret i Krakow har markeret sorgen over terrorangrebet i New Zealand sammen med lokale muslimer.

LÆS  Første fly fra Billund Lufthavn til Gdansk

Under overskriften: Her er dit hjem! – indkaldte bystyret i Krakow og det lokale universitet til en sørgehøjtidelighed, efter at 50 muslimer blev dræbt og mindst lige så mange såret, af en 28-årig racist der gik amok med automatvåben mod en moske i New Zealand.

Højtideligheden i Polen blev gennemført fredag på Krakow Rådhus, en uge efter terrorangrebet i byen Christchurch. Cirka 150 deltog i ceremonien.

Vi kan leve sammen

– Vi er her for at vise, at vi vil leve sammen. Der er kun to måder at undgå had på, gennem dannelse og i et direkte møde, siger initiativtageren til arrangementet Karol Wilczynski. Han står også bag en muslimsk blog på nettet.

Muslimer i Polen

– I Polen har vi et muslimsk samfund, der er helt unikt i EU. Det er tatarerne, som har været her siden det 14. århundrede og arbejdet for vores land. Så lad os huske hinanden på, at de nyankomne har en god mulighed for os at fortsætte venskabet og dialogen mellem polske muslimer og ikke-muslimer.

LÆS  Lavpris-selskab stopper alle flyvninger til Polen

LÆS  Lavpris fly til Gdansk, Krakow og Poznan igen fra juli