Lægerne i Polen overvejer landsdækkende strejke

  operationssygeplejersker
  Ti er døde det seneste døgn, og antallet af corona-smittede stiger fortsat i Polen. Men de fleste tilfælde er fra samme områder. Arkivfoto.

  Polske læger truer med at strejke, hvis ikke regeringen giver flere penge. Lægerne har forlangt 2 milliarder, regeringen har givet 1. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Flere privatpraktiserende lægeklinikker lukkede ikke op i dag, og lægerne truer nu med landsdækkende strejke i Polen.


  Polens organisation for læger, OZZL, overvejer sanktioner overfor Sundhedsministeriet, efter at der er uenighed om en ny aftale mellem staten og lægerne. Penge skiller parterne.

  Lægehuse lukkede

  Flere lægehuset i Polen åbnede derfor ikke i morges, og lægernes organisation truer nu med en landsdækkende strejke, hvis ikke lægerne får deres krav opfyldt, har de oplyst på en pressekonference i dag.

  Mangler aftaler

  Hundredvis af polske læger har endnu ikke godkendt kontrakter om behandling af patienter i 2015, og de åbnede ikke i morges, hvilket gav lange køer ved andre læger og hospitaler.

  Minister: Skift læge

  Den polske sundhedsminister Bartosz Arlukowicz opfordrede søndag polakkerne til at skifte til en læge, der har godkendt aftalen med staten. Han siger også, at lægerne har krævet 2 milliard zloty, men kun har fået det halve.

  Ministeren oplyser også, at 85 procent af de polske læger, allerede har underskrevet aftalen med det offentlige.

  Polens statsminister Ewa Kopacz er læge, og tidligere sundhedsminister.